Life-style

Ai grijă ce dăruieşti! Superstiţii despre cadourile de Crăciun

Ai grijă ce dăruieşti! Superstiţii despre cadourile de Crăciun
Adora Beauty

În preajma sărbătorilor de iarnă nu putem rămâne indiferenţi cu cei din jur. Ce să le oferim, fără a afecta enegia pozitivă a emoţiei dăruirii? Unul din cele mai semnificative și mai frumoase gesturi prilejuite de Crăciun, obiceiul dăruirii cadourilor nu avea cum sa nu fie învăluit de o aură de credințe și semne de bun sau de rău augur.

Astfel, sunt considerate de bun augur cadourile precum: pisica neagră, șoarece alb, broască țestoasă, oglindă, cupa de cristal, iar cadourile precum arme, farfurii, papuci, iatagan, cuțit sunt considerate a atrage după ele ghinionul. Primirea unui parfum cu miros dulce sau a anumitor flori precum: trandafiri albi sau roșii, crin, liliac sau flori de Nu-mă-uita, a inelelor de aur sau argint fără perle sau cu perle negre aduce noroc.

Pentru a alunga ghinionul, ori de câte ori oferi drept cadou un portofel, trebuie să pui în el niște bani, cel puțin o monedă.

A dărui inele de aur sau argint cu perle, ace de cravată sau de pălărie înseamnă a transmite nenoroc celui care le primește.

Evită să dăruiești orice fel de ceas, indiferent dacă este unul de mână, un orologiu sau un ceas deșteptător, pentru că în acest fel poți sugera că cel căruia îi este destinat are “clipele numărate”.

Dăcă îți dorești ca belșugul să fie aproape de tine în Noul An, asigură-te că oferi cel puțin un cadou cu prilejul Crăciunului.

Nu curăța sau nu spăla niciun cadou de Crăciun înainte de a-l oferi, întrucât în acest fel poți îndepărta norocul.

Dacă dăruiești cuiva bani de Crăciun, ai grijă ca ei să fie într-un număr impar, astfel încat să nu fie cu ghinion.

Lucrurile dulci sau pline de arome, precum ciocolata , fructele sau vinurile, sunt de bun augur. Ele semnifică faptul că vrei ca cel care le primește să se bucure de o viață dulce, astfel de cadouri simbolizând astfel norocul.

Nu dărui din nou un cadou primit de tine, decât dacă vrei să înlături ghinionul ce a însoțit respectivul cadou.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*