Politic

Reacția deputatului liberal Marilen Pirtea: PNRR pentru România – 29 miliarde euro în următorii 5 ani

Reacția deputatului liberal Marilen Pirtea: PNRR pentru România – 29 miliarde euro în următorii 5 ani

„În această săptămână Comisia Europeană a aprobat PNRR pentru România, ceea ce înseamnă că țara noastră va primi 29,2 miliarde de euro în următorii 5 ani. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat undă verde, în mod simbolic, Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prin intermediul căruia România va putea beneficia de 29,2 miliarde de euro, granturi și împrumuturi, pentru a-și redresa economia și a-și construi reziliența ca urmare a pandemiei, printr-o tranziție verde și digitală”, subliniază deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„Planul NextGenerationEU al României este o foaie de parcurs ambițioasă către redresare și mai departe”, a fost replica președintei Comisiei Europene la finalul vizitei pe care a efectuat-o luni. Cel mai important element al aplicării acestui plan este dimensiunea reformei publice pe care Guvernul României și-a asumat-o prin această foaie de parcurs. Ursula von der Leyen a punctat importanța reformelor, arătând că toate eforturile trebuie să se concentreze pe implementarea la timp a seriei de 64 de reforme punctuale”, completează deputatul liberal.

„În setul de reforme asumat de Guvernul României prin cadrul de planificare al foii de parcurs PNRR se află schimbările majore din sistemul de pensii, cel de sănătate, în educație, energie verde, digitalizare, dar și în domeniul justiției”, arată deputatul liberal de Timiș.

„Pentru România, planul include 64 de reforme punctuale, 107 investiții și peste 500 de obiective de atins. Documentul aprobat de CE urmează să fie supus votului Consiliului European, care are o perioadă de aprobare de patru săptămâni, caz în care România urmează să primească până la sfârșitul anului 3,8 miliarde de euro (13% din total), fonduri de pre-finanțare. Ulterior, România va solicita, de două ori pe an, noi tranșe de finanțare, asigurând respectarea obiectivelor și țintelor punctuale asumate, verificate la fiecare șase luni. Este un plan deosebit de ambițios, cu o secvențiere deosebit de riguroasă și intensă”, completează deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*