Utile

Reţete pentru Paşte: Pască

Reţete pentru Paşte: Pască

Clasica pască pe care o mâncăm de Paşte este delicioasă. Ştii cum s-o prepari?

Ingrediente:

Pentru aluat: 1 kg făină, 50 g drojdie, 10 ouă, 600 g zahăr, 375 ml lapte, 375 g margarină, coaja rasă a unei lămâi, 200 g stafide, 3 pliculete zahăr vanilinat, 1,5 kg brânză, 100 g griş, 100 g smântână, sare.

Pentru tavă: margarină

Mod de preparare:

  1. Seprepară o maia din drojdia carese sfărâmă și se amestecă cu 3-4 linguri de lapte călduţ, 50 g făinăși 50 g zahăr. Se amestecăși se lasăsăfacă băşici.
  2. Se toarnă în mijlocul făinii și se amestecă ușor. Se adaugă 250 g zahăr, restul laptelui, 7 ouă întregi, un praf de sare, coajă rasă de lamâie, 100 g stafide, un plic zahăr vanilat. Se amestecă și se toarnă alternativ și margarină, dar nu fierbinte. Se amestecă și se frământă 20 de minute. Se acoperă cu un șervet și se lasă să crească o oră, într-un loc ferit de curenţi. Brânza se mixează și se amestecă cu 300 g zahăr, smântână, 100 g stafide, 3 ouă şi gris.
  3. Tavăse unge cu margarină. Din aluatul crescut se rupe o bucată de mărimea unei portocale, se întinde și se așază pe fundul tăvii. Din aluat, se oprește o bucatădincare se va împleti crucea. Restul se modelează sub forma unui sul care se așază în tavă având grijăsă se păstreze gol mijlocul tăvii. Se pune brânză șideasupra se așază aluatul împletit în cruce.
  4. Se lasă tava aşa înca 10 minute şi apoi se dă la cuptor pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răceasca în tavă.

 

Sursa: unica.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*