Educație

O asociație de părinți din Timișoara solicită testarea profesorilor înainte de începerea școlii cât și periodic

O asociație de părinți din Timișoara solicită testarea profesorilor înainte de începerea școlii cât și periodic

O asociație de părinți din Timișoara solicită testarea profesorilor înainte de începerea școlii cât și periodic. O scrisoare în acest sens a fost trimisă Ministrului Educației, Monica Anisie.

 “Către MINISTERUL EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII

Cabinetul Ministrului Educației dna. MONCA ANISIE

Subsemnata Laction Lidia în calitate de președinte al unei asociații de părinți din cadrul unei instituții de învățământ primar din cadrul județului Timiș vă solicit prin prezenta transmiterea unui răspuns oficial din partea instituției pe care o reprezentați, urmare a unei dezbateri ce a avut loc în această perioadă pe fondul începerii anului școlar 2020 – 2021 în România.

Respectând întocmai ghidul pentru începerea cursurilor în anul școlar 2020 – 2021 transmis de instituția dvs. cât și a celor trei scenarii posibile în funcție de situația numărului de cazuri identificate de COVID 19 în fiecare zonă a țării în parte, dar și măsurilor de organizare a activității instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidimiologică pentru prevenirea îmbolnăvrilor a virusul SARS-Cov-2 publicate în Monitoruul Oficial nr.804 din 1 semtembrie 2020,

  1. Transmiterea informației cu privire la tipul/urile de dezinfectant ce urmează a fi folosite în dezinfectarea atât a mâinilor copiilor și a personalului ce interacționează cu aceștia cât și a suprafețelor pe care copiii vor avea acces menționate la secțiunea 2 litera e (Monitoruul Oficial nr.804 din 1 semtembrie 2020) . În acest sens dorim să știm cu exactitate NUMELE DEZINFECTANTULUI, CONȚINUTUL / COMPOZIȚIA acestuia și AVIZUL acestora emis de Ministerul Sănătății – Direcția de Sănătate Publică.
  2. Propunerea Ministerului Sănătății cu privire la tipul de mască ce trebuie purtat de către copii pe toată perioada în care aceștia se vor afla în cadrul instituției de învățământ cât și indicațiile precise ale Ministerului Sănătății de unde vom găsi și achiziționa, de la ce furnizor autorizat de măști conforme pentru a preveni virusul SARS COV 2.
  3. Dacă v-ați gândit respectând integritatea psihică și fizică a copiilor noștri, cu precădere a celor mici din ciclul primar, un protocol care să preceadă începerea cursurilor propriu-zise în vederea transmiterii informațiilor către copii, cât și a modului în care se vor adapta elevii cu privire la evitarea infectării cu virusul SARS –COV-2.

De asemenea solicităm în mod expres după modelul implementat deja de Ministerul Sănătății , pentru medicii responsabili care au în grijă pacienții din spital atât cei care au contactat virusul cât și ceilalți, să elaborați și un protocol de TESTARE A CADRELOR DIDACTICE cât și a întregului PERSONAL AUXILIAR din cadrul instituției de învățământ , atât înantea începerii școlilor cât și periodic ( de exemplu 2 săptămâni) pentru siguranța atât a copiilor cât și celor ce interacționează cu aceștia. Solicitarea noastră are ca drept fundament inclusiv informația apărută în data de 6 septembrie 2020 în spațiul public potrivit căreia 2.500 de profesori din Spania au fost depistați pozitiv la testul COVID.

Cu deosebit respect,

Timișoara,

Președinte asociația de părinți, Lidia Laction”, se arată în scrisoarea trimisă Minsiterului Educației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*