Eveniment

Spectacol al Ansamblului “Timișul” de  Ziua Timișoarei

Spectacol al Ansamblului “Timișul” de  Ziua Timișoarei

Este cunoscut faptul că în Timișoara folclorul este la mare căutare.  Din păcate, în acest an, cel mai mare festival internațional de folclor din România, Festivalul Inimilor, nu s-a desfășurat, din cauza pandemiei, în luna iulie, așa cum se întâmpla tradițional.

Din dorința de a aduce o bucurie și celor ce iubesc folclorul, în cadrul manifestărilor prin care se va marca Ziua Timișoarei, Ansamblul Timișul al Casei de Cultură din Timișoara, împreună cu Ansamblul Timișul Tineret, va prezenta un spectacol folcloric în data de 30 iulie, începând cu ora 19, pe scena din Parcul Rozelor din Timișoara. Accesul se va face în limita celor 500 de locuri permise de legislația în vigoare, cu mască. pe baza invitațiilor care se vor distribui începând cu ziua de 23 iulie de către Casa de Cultură din Timișoara.

Întrucât evenimentul se bucură de prezența unor artiști iubiți de public precum Andreea Voica, Ionuț Fulea, Carmen Popovici-Dumbravă, Ion Drăgan sau Dumitru Stoicanescu, spectacolul va fi transmis live pe pagina de facebook ,”Evenimente Primăria Timisoara”. Conducerea muzicală îi revine profesorului Deian Galetin, iar coregrafia este semnată de către Toma Fren’escu și Maria Dudău-Topciov. Artiștilor consacrați li se vor alătura și cei mai tineri soliști ai ansamblului: Anda Sabados, Alexandra Acs, Ana Maria Moldovan, Ana Gabriela Cote și Vlad Văcaru, intr-un moment artistic coordonat de către prof. Nicolae Baniciu.

Prezentarea evenimentului va fi asigurată de către Daniela Bacila.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*