Economic

Relațiile economice dintre firmele din Timiș și cele din Federația Rusă, mai solide

Relațiile economice dintre firmele din Timiș și cele din Federația Rusă, mai solide

Relațiile economice dintre firmele din Timiș și cele din Federația Rusă vor fi mai solide. O vizită importantă a avut loc astăzi la sediul CCIA Timiș.

Excelenta Sa, ambasadorul Federației Ruse în România, Valery KUZMIN, s-a aflat într-o vizită oficială în județul Timiș. Întalnirea cu președintele executuiv al CCIAT, Florica CHIRIȚĂ, are ca scop stabilirea agendei comune de acțiuni pentru anul 2020, destinataă dezvoltării pe mai departe a relațiilor de colaborare dintre județul Timiș și Federația Rusă și valorificării oportunităților de afaceri și investiții.

Astfel, reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lucrează în acest sens la două evenimente, primul va avea loc în luna aprilie, iar cel de-al doilea în octombrie. În cadrul celui dintâi la Timișoara va ajunge o delegație de oameni de afaceri din Rusia, care urmează să viziteze VinVest.

Evenimentul organizat în partea a doua a anului va fi unul diferit, iar planurile CCIAT sunt unele mai cuprinzătoare când vine vorba de relația cu Federația Rusă. “Vor veni în aprilie, se vor informa despre o expoziție organizată de Camera de Comerț, după care în octombrie vom avea o expoziție destinată doar Federației Ruse. O să fie o expoziție cu firme din toate domeniile de afaceri, nu știm încă câte firme expozante vor fi, dar suntem siguri că vor ocupa tot Centrul Regional de Afaceri. Ne bucurăm foarte mult de această vizită, deoarece relațiile bilaterale vor continua și se vor dezvolta”, a declarat Florica Chiriță, presedinte executiv al CCIA Timiș.

Federația Rusă este interesată de continuarea anumite domenii, dar și de reluarea sau construirea unor relații comerciale și economice cu beneficii reciproce cu România. Istoria lungă a relațiilor noastre oferă multe exemple vizibile și profitabile ale parteneriatelor dintre țările noastre. În acest moment, Rusia și România sunt două economii orientate spre afaceri și profit. Trebuie să înțelegeți că nu există vreo barieră reală care în termeni economici să separe țările noastre. Toate barierele au caracter diferit și pot fi luate în considerare, dar este convingerea noastră că nu pot împiedica relațiile de afaceri profitabile pentru ambele părți”, a transmis Excelenta Sa, Valery Kuzmin, ambasador al Federatiei Ruse in Romania.

Vă reamintim că în cursul anului trecut, CCIAT a organizat două evenimente premieră în relația cu Federația Rusă: o misiune economică multisectorială la Moscova și Saint Petersburg, finalizată cu încheierea unui Acord de Colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Moscova, și un Forum de afaceri internațional la Timișoara, la care au participat 20 de oameni de afaceri și reprezentanți de camere de comerț din regiunea Moscovei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*