Politic

PSD: Iohannis, USR și PNL au blocat legea care ar fi putut să o salveze pe tânăra din Caracal

PSD: Iohannis, USR și PNL au blocat legea care ar fi putut să o salveze pe tânăra din Caracal

Legea care ar fi putut să o salveze pe Alexandra, tânăra din Caracal, de la o soartă teribilă putea fi promulgată de președintele Iohannis încă din decembrie 2018. Șeful statului a ales, în schimb, să o atace la CCR.

“Iohannis a preferat să blocheze actul normativ care dă puteri sporite polițiștilor – PENTRU A SALVA VIEȚI – pentru că îi lipsea avizul CSAT și pentru că restrângea drepturile celor care încalcă legea. Faptul că polițistul ar fi fost îndreptățit să pătrundă „în orice mod într-o locuinţă sau orice spaţiu delimitat ce aparţine ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimţământul acesteia sau al reprezentantului legal”.

Nu a fost pe placul președintelui nostru nici prevederea prin care poliţistului îi este oferit dreptul să legitimeze şi să stabilească identitatea unei persoane în situaţia în care „aceasta încalcă dispoziţiile legale, ori există motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală”. Și aici, motivul a frizat absurdul: sintagma „motive verosimile” nu era explicată în actul normativ!

Nu în ultimul rând, Iohannis a atacat și prevederile care îi permit polițistului să conducă un individ la sediul poliției dacă „din cauza comportamentului, locului, momentului, circumstanţelor ori bunurilor aflate asupra sa creează motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală”. De această dată, președintele a fost preocupat de libertățile individuale ale celor care încalcă legea”, susțin social-democrații.

Legea e acum tot la Curtea Constituțională, pentru că, inspirați de șeful statului, și PNL și USR au atacat-o la CCR. Practic, timp de 7 luni, Opoziția din România în frunte cu președintele Iohannis au blocat legea care ar fi dat dreptul polițiștilor de a salva vieți. Dacă nu ar fi făcut-o, aceasta era acum în vigoare, iar Alexandra trăia.

Un comentariu

  1. De aceea si-a revarsat ura nazista Klaus Werner Iohannsi, Barna si orban impotriva minsitrului d einterne Carmen Dan, pentru ca le era frica ca MAI sa revina cu aceasta lege care arfi salvat multe vieti in tara? ce motive acea Iohannis, USR si OPNL DIN P.D.V. POLITIC SA DISTRUGA A CEST PROIECT D ELEGE ABSOLUT NECESART PENTRU SIGURANTA PUBLICA A ROMANILOR? MOTIVUL ERA UNUL CRIMIANL DE SORGINTE NAZISTA, ROMANII TREBUIE TINUTI SUB TEROAREA # REZIST SI AI BESTIILOR CREATE IN HRUBELE SECURIATTII , ASTFEL INCAT PRION EMOTIE CRIMINALA ELECTORATUL ROMAN SA FIE MANEVRAT DUPA NEVOILE NONDEMOCARTICE A LE LUI IOHANNIS SI A HAITEI LUI ,USR,PNL +PLUS SIO CARE OR MAI FI.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*