Social

Un consilier judeţean se revoltă împotriva săptămânii PRIDE de la Timișoara

Un consilier judeţean se revoltă împotriva săptămânii PRIDE de la Timișoara

Consilierul judeţean Mihăiţă Bojin a luat atitudine împotriva manifestările din seria Pride care au loc la Timişoara zilele acestea. Acesta este de părere că este trist că am ajuns vremuri în care, nu realizările care fac posibile progresul uman, ci opțiunile sexuale au devenit motiv de mândrie (asta înseamnă, de fapt, PRIDE).

„Cu privire la ceea ce se întâmplă azi în Timișoara, am câteva întrebări. De ce, oare, să ieși în public cu teme care țin de privat? Sau este orientarea sexuală singura „realizare”, elementul definitoriu al celor care fac din asta motiv de paradă? Din afară, așa se vede situația.

Deja e stereotipic răspunsul: „să celebrăm diversitatea”. Diversitatea merită celebrată atunci când aceasta duce la progres (social, cultural etc.)! În alte situații, diversitatea trebuie acceptată, tolerată. Mă întreb, în cazul orientărilor homosexuale, în ce constă progresul, de s-ar cuveni „celebrate”? Un alt slogan super-uzat: „homosexualitatea e normalitate”. Și, totuși, de când am ajuns să celebrăm „normalitatea”?

Creștin fiind, privesc și analizez lumea printr-o lentilă iudeo-creștină. Conform acestui „worldview”, homosexualitatea este un indicator al decadenței morale, nicidecum a progresului social. O idee care a dominat cercetarea istorică din sec. XVIII și XIX conchidea că marile culturi și civilizații umane s-au prăbușit la un moment dat din cauza imoralității. Astăzi ideea a cam dispărut din cercetarea contemporană. Oare de ce?

Ducând mai departe această observație, mă întreb, din nou, unde este motivul de celebrare? Și de când ar trebui să ne lăudăm cu propriile decăderi? Punând problema în felul acesta, mi se pare regretabil că evenimentele din această săptămână se desfășoară cu implicarea unor institutii ale statului. De când are politicul și academia interes să promoveze și să celebreze decăderea? Sau sunt ele însele parte din același trend al decăderii? Răspunsul cred că îl știm deja.

În ce privește toleranța la care m-am referit mai sus, cred cu tărie că trebuie să fim toleranți față de orice fel de minoritate. Dar oare nu cumva chiar ideea de toleranță a devenit astăzi intolerantă? Nu întâmplător, criticii sociali de azi vorbesc despre dictatura minorității sau despre „intoleranța toleranței”. Chiar ar trebui să tăcem, de teama de a nu fi etichetați „intoleranți”, atunci când în Parcul poporului se organizează un așa-zis picnic care are drept scop promovarea homosexualității în rândurile copiilor? Eu unul nu pot să tac. Căci în cazul acesta nu mai vorbim de existența minorității sexuale ci de inexistența minimului bun simț! Și, apropo, sunt curios să văd cu câtă toleranță vor fi citite aceste rânduri de cei care strigă în mod constant „toleranță, toleranță!”.

Să nu fiu înțeles greșit: am scris aceste rânduri nu dintr-o inimă încărcată de ură, ci dintr-o inimă plină de iubire. Iubire față de Dumnezeu, în primul rând, și iubire față de poporul meu creștin și față de Timișoara. În calitate de consilier județean, consider că orașul meu și județul meu merită mai mult. Merită să celebreze valori, realizări, progrese. Cu tot respectul, dar spălatul așternuturilor din dormitor în spațiul public nu e motiv de mândrie. Și mai scriu aceste rânduri din iubire față de familia mea: soția mea, fetele mele și nepoțica mea. De dragul lor nu pot să tac; căci îmi doresc ca urmașii mei să trăiască într-o societate care își sărbătorește progresul, nu decadența.  Dragă Timișoara, în această săptămână nu ai nici un motiv de „pride”, a transmis, marţi, consilierul judeţean Mihăiţă Bojin.

Foto: expoziţie Pride

19 Comentarii

 1. Felicitări! Este nevoie de oameni curajoși care sa ia atitudine! LGBT e cea mai intolerantă mișcare.

 2. Marilena

  Felicitari domnule consilier ! Sper sa va puteti ” impune ” parerile pentru ca sunt corecte si nuanteaza un mare adevar.

 3. Bravo domnule Bojin!!! Bine ca mai este cineva care se opune acestor anormali si chiar spune clar si raspicat: sarbatorirea decaderii. Bine zis.

 4. Timiana

  Felicitari domnule Mihaita Bojin! Doamne, chiar ma gandeam cand am citit ce batjocura se pregateste in aceasta saptamana Timisoarei, ca oare chiar nu mai este nimeni cu frica de Dumnezeu in orasul asta si chiar ne mandrim cu actiuni care ne coboara sub limita animalului. Ca animalul, din instinct, este mai cuviincios decat omul caruia Dumnezeu i-a dat inelepciune, dar omul l-a lasat pe diavol sa-l conduca.
  Nu vede nimeni pedepsele pe care le lasa Dumnezeu asupra noastra prin aceste ploi necontenite, iar Timisoara este dornica sa vada pe unii in fundul gol inchinandu-se la baphomet.

 5. Irina C.

  Din păcate, o voce e mult prea puțin pentru a stopa fenomenul! Ar trebui să organizăm și noi, cei normali și sănătoși la cap și suflet o contrademonstrație!

 6. Este oripilant ceea ce se intampla! Suntem o tara crestina! Nu promovam decadenta!!!

 7. Andrei C

  Cum adica celebrezi?

 8. Invazia guoaielor continuă!

 9. Ceea ce nu înțeleg eu la LGBT-iștii ăștia este faptul că ei se simt reprimați, discriminați, intolerați, urâți, etc. atunci când NU suntem de acord cu ei și alegem limitele bioligiei ca fiind normalitate, dar noi nu trebuie să ne mai simțim discriminați, intolerați, abuzați, nedreptățiți atunci când unii dintre noi suntem sancționați aspru atunci când i-am „ofensat”.
  Eu nu trebuie să le refuz valorile lor că îi supăr, dar ei trebuie să îmi distrugă valorile mele morale și nu am drept să ripostez. Practic trebuie să mă prefac că un bărbat în toată firea este defapt femeie, mai exact să mă mint efectiv.
  Gândindu-ne în mod obiectiv, oare nu este un abuz pentru copii care sunt efectiv debusolați atunci când li se spune că își pot alege sexul? „Cum ADICĂ?!” Păi da, pentru că un copil care se naște cu specificații biologice masculine poate suferi o traumă atunci când i se distruce certitudinea despre realitate și poate crede că este o greșeală și că nu trebuia să se nască băiețel.
  Nu știu ce să mai zic… Este greu ce se întâmplă cu lumea asta… Trist….

 10. Bravo ,ai spus lucrurilor pe nume .Să ajungi să promovezi imoralitatea ca normalitate …e rușini

 11. Savi Vlad-Ioan

  Ooo, minunat articol! Sunt foarte mulți oameni care sunt de acord cu dvs. ! Minunat curaj! E nevoie să înfruntăm dictatura asta demono-progresista!

 12. Acelasi discurs al unui om care nu a avut niciodata disponibilitatea sa vorbeasca cu membrii din comunitate pentru a intelege motivele din spatele unor astfel de manifestari. Dar o arunca pe aia cu “iubire crestina”… Hypocrisy at its finest… De asemenea, cum poti sa corelezi cercetari din Evul Mediu cu situatia actuala? Cu ce anume ii afecteaza monotonia cotidianului un festival in care oamenii se aduna sa discute, sa urmareasca piese de teatru, sa serveasca un pahar de vin, sa se intalneasca intr-un parc public? Culmea cum nu poate unul sa doarma de grija altora. First of all, ocupati-va de actiuni pentru dezvoltarea comunitatii locale, daca tot sunteti consilier judetean, in loc sa demonizati o comunitate cu care nu ati avut niciodata vreun dialog. Nu ati avut o actiune concreta in mandatul 2016-2020 (cel putin). Poate se pun cele 2 apartamente si 3 case sau jocurile de culise cu functii. In fine, liberal doar cu numele…

  PS: Am observat tendinta unor ziare locale (nu doar acesta) de a pune in fruntea articolelor de genul poze repugnante, care nu au nicio legatura cu marea majoritate a membrilor comunitatii, pentru a-i isteriza pe cei usor influentabili.

 13. Inca o dovada a faptului ca suntem reprezentati de niste incuiati.

 14. scumpia miodrag

  Sunt perfect de acord cu tot ce ai spus,Domnu sa te ajute in lupta asta!

 15. Daniel Gr

  Superb articulat! Un mesaj pentru lumea intreaga! Multumim ca ati luat atitudine si sper ca si alti oameni sa o faca!

 16. Caterina

  Felicitari si multumiri d-le consilier! Mi-as dori pentru poporul roman, multi consilieri si oameni politici care sa aiba atitudinea si curajul dumneavoastra!

 17. Tiberiu

  Pe viitor ar trebui să nu se mai dea autorizații pentru astfel de manifestări

 18. Bravo ! Felicitari pentru articol !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*