Cultură

Regal de artă la Muzeul Național al Banatului

Regal de artă la Muzeul Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, în parteneriat cu Asociația Dialoguri Contemporane și Fundația Herczeg vă invită joi, 14 martie, la ora 18:30, respectiv 19:00,în cadrul mansardei Bastionului Maria Theresia la o seară dedicată artelor vizuale și promotorilor din sfera culturii: critici, colecționari și curatori de artă.

Primul eveniment, Doctrina apriori et a posteriori. Gabriel Kelemen, are loc în mansarda B2și este realizat în colaborare cu Asociația Dialoguri Contemporane.Prezintăelemente de grafică, desen și sculptură din decada anilor ’80 – ’90, anterioare teoriei Universalitatea principiului sfera vortex, cât și lucrări elaborate recent de protagonistul expoziției, Gabriel Kelemen. Concomitent va fi lansat albumul bilingv (română – engleză)Hermeneutia genezei, ediție limitată, realizat de autor (ilustrații/text), concepția grafică și coperta – Armand Acea.

Cel de-al doilea – Sculptură din colecția Herczeg, se desfășoară în mansarda B1 și propune întâlnirea marelui public cu o selecție de zeci de sculpturi din prestigioasa colecție a familiei Delia și Andrei Herczeg. Familia Herczeg a organizat mai multe tabere de sculptură: în anul 2009 tabăra de sculptură în lemn „La Castel” în parcul din apropierea Castelului Huniade, taberele de sculptură în andezit la Gărâna (2010) și Timișoara (2012 și 2013). Expoziția prezintă o selecție de lucrări aparținând unor sculptori din România din generații diferite, de la sfârșitul anilor ’60 până în prezent. În cadrul evenimentului va fi lansat albumul bilingv (română – engleză) dedicat acestei expoziții, cu o prefață semnată de Maria Orosan-Telea.

Expozițiile vor fi deschise în perioada 15 martie – 28 aprilie 2019.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*