Administrație

Primăria lansează concurs pentru Turnul de Apă din Iosefin

Primăria lansează concurs pentru Turnul de Apă din Iosefin

Reprezentanţii municipalităţii îşi doresc ca turiştii care ne vor vizita în 2021, anul în care Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii să găsească Turnul de Apă revitalizat.

Primăria a decis ca atribuirea contractului de servicii de proiectare să se realizeze în urma organizării unui concurs de soluții, care va genera idei pentru punerea în siguranță a turnului, atât pentru încărcări gravitaționale cât și pentru acțiuni seismice, amenajări interioare care să adăpostească noile funcțiuni, introducerea circulaţiilor pe verticală şi orizontală fără a altera structura existenta, instalații noi, dotări etc. (funcțiunile propuse trebuie să intregească viata culturală a Timişoarei) cât și amenajarea aferentă a curții interioare turnului de apă.

Concursul de soluții își propune să susțină profesionalismul, inovarea, concurența și transparența în vederea găsirii celei mai bune soluții pentru reabilitarea și refuncționalizarea Turnului de Apă. Ideile și soluțiile propuse de specialiști, selectate de un juriu independent și obiectiv vor conduce la revitalizarea complexă din punct de vedere urbanistic a zonei, vizând componenta dezvoltării comunității locale și asigurării unor mijloace de trai durabile din punct de vedere economic, creând un spațiu atractiv de desfășurare a activităților social-culturale și recreative.

În acest sens, Primăria Timișoara – în calitate de Promotor împreună cu Rheinbrucke SRL – în calitate de Organizator (în baza contractul de prestări servicii de consultanță nr. 66/05.06.2018) organizează concursul de soluții cu tema ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu”.

În urma derulării concursului de soluții și stabilirii ierarhiei finale se vor declara un număr maxim de 3 câștigători, concurentului clasat pe locul I atribuindu-se contractul de servicii de proiectare, respectiv de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) și punere în practică a soluției câștigătoare pentru realizarea investiției ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu”, în cuantum de 112.000 lei, fără TVA

Pentru încurajarea competiției, prin depunerea a cât mai multor proiecte în cadrul concursului de soluții, se vor acorda premii pentru concurenții clasați pe locurile II respectiv III, conform prevederilor HCL nr.563/30.10.2018), după cum urmează:

Locul II – 23.350 lei

Locul III – 14.010 lei

Astfel, în data de 18 februarie a fost publicat pe SICAP anunțul de concurs nr.DC1000041/18.02.2019 privind atribuirea contractului de servicii având ca obiect întocmirea documentației tehnico-economice (DALI+PT) și asigurarea asistenţei tehnice  de specialitate din partea proiectantului declarat câștigător în urma organizării concursului de soluții cu tema ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu”, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 21.03.2019 ora 10.00.

Documentația de concurs pusă la dispoziție concurenților este exclusiv în format electronic și poate fi descărcată de pe site-ul www.sicap-prod.e-licitatie.ro precum și pe site-urile: www.turnuldeapatimisoara.ro, iosefinwatertower.ro, watertower.ro.

Vizitarea Turnului, conform Regulamentului de concurs – Calendarul concursului, va avea loc în data de 28.02.2019, între orele 11-13.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*