Social

Comunitatea artizanilor se dezvoltă prin IncubART, cel mai mare spațiu de tip makerspace din Timișoara

Comunitatea artizanilor se dezvoltă prin IncubART, cel mai mare spațiu de tip makerspace din Timișoara

IncubART Makerspace, un proiect ambițios ce își propune să dezvolte comunitatea artizanilor locali din Timișoara, prin oferirea unui spațiu comun de lucru dotat cu echipamente tehnologice de ultimă generație și birouri creative, își deschide porțile. Evenimentul va avea loc miercuri,13 februarie, la ora 13.00, Calea Buziașului nr. 11 A, etajul 2.

Conceput ca un incubator ce susține antreprenoriatul creativ și lucrul colaborativ, IncubART a transformat o hală dezafectată în cea mai mare locație de tip makerspace din Timișoara, un loc comun în care artiștii, creativii, sau pasionații de arte împart idei, împărtășesc valori, lucrează împreună, aducându-și astfel aportul la dezvoltarea identității culturale a orașului nostru.

Spațiul amenajat pus la dispoziție însumează nu mai puțin de 2000 de metri pătrați, distribuiți astfel: 400 de mp de ateliere tematice, complet echipate (de prelucrare a lemnului, ceramică, metal, ceară, textile, strung, mașină de frezat CNC, laser CNC, vopsitorie); 800 mp de studiouri (22 de spații de lucru individuale, cu suprafețe cuprinse între 14 și 40 mp), un spațiu de cowork de 500 mp (organizat sub diferite forme tematice și funcționalități distincte) și o sală de conferințe de aproximativ 100 mp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*