Educație

50 de cărți pentru 50 de licee, la 100 de ani de Politehnică timișoreană

50 de cărți pentru 50 de licee, la 100 de ani de Politehnică timișoreană

Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Continental Automotive Products SRL organizează cea mai mare campanie de donare de carte pentru liceele din jumătatea de vest a României. În cadrul acțiunii, vor fi distribuite 2500 de volume de carte tehnică pentru a încuraja tinerii să se orienteze spre studii în domeniile ingineriei.

Fondul de carte disponibil în majoritatea liceelor din România este vechi, depășit moral și insuficient pentru a suscita interesul tinerilor spre domeniile prioritare ale ingineriei. Acest lucru se datorează de cele mai multe finanțării insuficiente. Astfel, mulți dintre tinerii liceeni ajung în clasa a XII-a fără să fi avut acces la literatura tehnică de specialitate, alta decât cea din manualele de matematică sau fizică. Acest lucru are consecințe grave asupra formării profesionale inițiale a tinerilor, care nu par a fi încurajați să urmeze cariere de succes in domenii tehnice. Iar în condițiile actuale, în care în sectorul privat se înregistrează un deficit major de forță de muncă superior calificată, urmarea unei cariere inginerești ar putea reprezenta o oportunitate pentru liceeni. „Universitatea Politehnica Timișoara a inițiat, în ultimii ani, o serie de acțiuni care îi vizează pe elevii de liceu și ne bucurăm că mediul economic, prin reprezentanți care fac parte și din Comitetul Director al UPT, sprijină astfel de demersuri. Inserția profesională a absolvenților UPT este aproape de limita maximă, iar o informare corectă a liceenilor despre oportunitățile oferite de instituția noastră contribuie la planificarea unei cariere de succes”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban.

Acțiunea face parte integrantă dintr-o serie de evenimente menite să amintească locuitorilor regiunii despre rolul pivotal pe care Școala Politehnică l-a avut în dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale din jumătatea vestică a țării, evenimente organizate cu prilejul aniversării de 100 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara.

Continental Anvelope Timișoara a decis să se alăture Universității Politehnica Timișoara pentru această inițiativă alocând o finanțare de aproape 90.000 de lei, echivalentul a 80% din valoarea estimată a acțiunii, din dorința de a adopta o poziție proactivă față de constrângerile pieței forței de muncă și pentru a încuraja tinerii să se îndrepte spre educația superioară de profil tehnologic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*