Social

Continental investeşte patru milioane de euro într-o nouă tehnologie

Continental investeşte patru milioane de euro într-o nouă tehnologie

Continental va investi 4 milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara. Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii.

Continental a realizat teste pilot asupra soluției tehnice începând din decembrie 2013. În 2016, compania a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum se doreste extinderea aceastei tehnologii.

„Această investiție face parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă, care se axează, în continuare, pe eficiență, productivitate și protecția mediului înconjurător“, a declarat Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timișoara.

În plus, pentru creșterea eficienței, în perioada următoare, fabrica de anvelope din Timișoara a depus la autoritățile competente cereri modificarea unor hale.

„Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea si eficientizarea producţiei la volumul de producţie actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește“, a declarat Sorin Samonid.

Dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției Județene pentru Protecția Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului.

Începând cu anul 2015, Continental a demarat acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care a investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%.

Echipamentul denumit „Oxidare Termică Regenerativă” (RTO) distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*