Cultură

Spectacol despre orașul înfrățit, capitala culturală din 2021, Novi Sad, la Teatrul Maghiar din Timișoara

Spectacol despre orașul înfrățit, capitala culturală din 2021, Novi Sad, la Teatrul Maghiar din Timișoara
Adora Beauty

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara va găzdui sâmbătă, 10 martie 2018, cu începere de la ora 19:00, un spectacol produs de Centrul Cultural Novi Sad și Teatar 34 Novi Sad (Serbia) – Naše mesto/Orașul nostru.

Spectacolul ”Naše mesto” (Orașul nostru, tradus în limba română) a fost creat după desemnarea Novi Sad-ului ca viitoare Capitala Europeană a Culturii în 2021, alături de Timișoara. Spectacolul-colaj s-a născut din nevoia de a vorbi despre un loc care se șufocă din cauza multiplelor clișee și idei preconcepute despre Novi Sad. Este un spectacol bazat pe cercetarea textelor scrise despre Novi Sad, dar și a mentalității locale, a imaginii pe care o au locuitorii care (nu) se identifică cu orașul în care trăiesc. Ce înseamnă să fii din Novi Sad, oare porți o anumită răspundere, cât de deschiși sunt localnicii față de cei veniți din exterior, cum te poți acomoda acolo, ce comportamente sunt inacceptabile – totul prin ochii a doi tineri care s-au mutat de curând la Novi Sad.

Comedia vorbește, de fapt, și despre mândrie locală, ideile putând fi oricând transferate și în contextul orașului Timișoara, care pare a se confrunta cu aceleași mentalități. Regia este semnată de Bogdan Janković, iar din distribuție fac parte Nikolina Spasić și Milan Novaković, durata spectacolului fiind de 70 minute.

Spectacolul va fi interpretat în limba sârbă, însă Teatrul Maghiar asigură supratitrarea în română și maghiară. Biletele costă 16 lei, respectiv 8 lei cu reducere, și se pot achiziționa la casierie astăzi între orele 16:00 și 19:00 sau sâmbătă, cu o oră înainte de spectacol, adică în intervalul orar 18:00-19:00. Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0752.111.803.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*