Administrație

Un bulevard din Timişoara va purta numele Regelui Mihai I. Ce au votat timișorenii

Un bulevard din Timişoara va purta numele Regelui Mihai I. Ce au votat timișorenii

Bulevardul care face legătura între Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” şi Piaţa Mărăşti are cele mai mari şanse să poarte numele Regelui Mihai I al României. Afirmația îi aparține primarului Nicolae Robu, care a dezvăluit azi rezultatele sondajului făcut pe rețelele de socializare. Astfel, potrivit acestuia, din peste o mie de repondenţi, jumătate au fost de acord cu această propunere. Edilul a lansat mai multe variante, iar timişorenii au fost invitaţi să îşi spună părerea.

Nu este un sondaj făcut știintific, o spun de fiecare dată când fac sondaj pe Facebook. Sunt destul de relevante rezultatele acestor consultări și cam după ce răspund 300 de oameni nu mai sunt schimbări așa de mari. (…) Peste 20 la sută din cei care au răspuns sondajului făcut pe Facebook au spus că nu este cazul ca regele să fie omagiat prin alegerea unui bulevard care să îi poarte numele. O să supun la următoarea ședință CL varianta 1, pentru că are susținerea cea mai mare”, a transmis Nicolae Robu.

Legăturile Timișoarei cu Majestatea Sa, Regele Mihai I, au fost strânse pe parcusul vieții monarhului. Majestatea Sa a înființat prin ordin regal în 1945 USAMVB, iar în 2010 a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Politehnicii Timișoara.  Regele Mihai I a  primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului.

Iată sondajul:

“Care dintre următoarele variante de omagiere a memoriei Regelui Mihai I al României considerați că este cea mai potrivită?

  1. Se denumește Bd. Regele Mihai I, porțiunea din actualul Bd. Republicii de la Spitalul de Copii până la Operă, plus actuala str. Sf. Ioan (strada dintre Operă și liniile de tramvai), plus actuala str. Gh. Dima (strada dintre liniile de tramvai și Piața Mărăști), simultan cu atribuirea numelui de Gh. Dima unei alte străzi din oraș. Astfel, s-ar ajunge ca la Spitalul de Copii, să se întâlnească în Piața Regina Maria, Bd. Ferdinand I, Bd. Regele Mihai I și Bd. Republicii, în total respect pt. istorie, asumare a acesteia și împăcare cu ea
  2. Se denumesc Bd. Regele Mihai I, porțiunea din actualul Bd. Republicii de la Spitalul de Copii până la Operă, plus actuala str. Sf. Ioan (strada dintre Operă și liniile de tramvai), plus actuala str. Gh. Dima (strada dintre liniile de tramvai și Piața Mărăști), respectiv Parcul “Regele Mihai I”, actualul Parcul Botanic, simultan cu atribuirea numelui de Gh. Dima unei alte străzi din oraș
  3. Se denumește Bd. Regele Mihai I, actuala str. Sf. Ioan (strada dintre Operă și liniile de tramvai), plus actuala str. Gh. Dima (strada dintre liniile de tramvai și Piața Mărăști), simultan cu atribuirea numelui de Gh. Dima unei alte străzi din oraș
  4. Se denumesc Bd. Regele Mihai I, actuala str. Sf. Ioan (strada dintre Operă și liniile de tramvai), plus actuala str. Gh. Dima (strada dintre liniile de tramvai și Piața Mărăști), respectiv Parcul “Regele Mihai I”, actualul Parcul Botanic, simultan cu atribuirea numelui de Gh. Dima unei alte străzi din oraș
  5. Se denumesc Bd. Regele Mihai I, porțiunea din actualul Bd. CD Loga de la Bd. Ferdinand I, până la Bd. Michelangelo, respectiv Parcul Regele Mihai I, actualul Parcul Justiției, simultan cu atribuirea numelui de Piața Justiției, actualei Piața Țarcului (piața de lângă Tribunal)
  6. Se denumesc Bd. Regele Mihai I, actualul Bd. Michelangelo, respectiv Piața Regele Mihai I, actuala Piața Michelangelo (fostă Piața Leonardo da Vinci)
  7. O alta
  8. Consider că nu este cazul de astfel de omagieri.”

 

(Foto: Google Maps)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*