Administrație

Locația pentru construirea Centrului-pilot de colectare a legumelor și fructelor a iscat dispute între consilieri

Locația pentru construirea Centrului-pilot de colectare a legumelor și fructelor a iscat dispute între consilieri

Locația aleasă pentru realizarea Centrului de colectare și depozitare legume-fructe în Timiș a iscat scandal între consilierii județeni. Vorbim despre un proiect-pilot pe care CJ Timiș îl are în plan de realizare și sprijină micii producători locali agricoli, prin crearea unui centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale în vederea comercializării lor, către lanțurile de magazine.

Astfel că locația aleasă de comisia CJ în comuna Tomnatic a Centrului de colectare legume-fructe a încins din nou spiritele. În cadrul ședintei de plen, liberalii au propus ca soluție să fie realizat la Lovrin. După  o oră și jumătate de dispute, proiectul a fost amânat. “Ținând cont că este un proiect foarte important pentru ceea ce înseamnă sprijinirea persoanelor fizice și juridice din domeniul legumicol, am luat decizia de a retrage acest proiect pentru că ați văzut vehemența colegilor din grupul PNL în special, în a nu vota un astfel de proiect. Au transport într-o luptă politică din păcate acest proiect care a fost demarat și cu votul lor pe lista de investiții a CJ, doar că s-a trezit la un moment dat domnul primar Graur de la comuna Lovrin, că totuși terenul dânsului ar fi foarte facil pentru dezvoltarea unei astfel de investiții. Noi am făcut toate UAT-urile, să pună la dispoziție toate actele necesare, am făcut și un studiu alături de specialiștii de la USAMVB care stă la baza demarării acestui proiect, iar în urma analizei asupra tuturor locațiilor am luat decizia de a demara proiectul pe locația de la Tomnatic”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ.

Reamintim, centrul va fi structurat în zona de încărcat, descărcat, sortat și ambalat și de zona de depozitat. Aici vor putea fi depozitate legume rădăcinoase (cartofi, morcovi, telină, ceapă, pătrunjel, sfeclă) și neradăcinoase (roșii, castraveți, ardei, vinete), fructe (mere, pere, struguri, zmeură). Fiecare produs necesită condiții diferite de depozitare: temperatură și umiditate corespunzătoare, astfel acesta va fi dotat cu camere frigorifice.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ. Astfel că sunt alocate 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului-pilot în ceea ce privește strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*