Economic

Tinerii cu idei inovatoare, provocați la competiția Climate LaunchPad

Tinerii cu idei inovatoare, provocați la competiția Climate LaunchPad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de unic partener oficial în România al Programului ClimateKIC, organizează marti, 22 august, Finala națională a competiției de idei ClimateLauchPad. Evenimentul va avea loc de la ora 16.00, în Sala C.E.D.O.

Un număr de șapte echipe (din 8 identificate inițial) își vor prezenta ideile inovatoare de business și vor concura pentru a obține un loc în cadrul finalei europene. Anul acesta au intrat în competiție peste 35 de țări, iar România are din nou şansa să fie prezentă. După selectarea celor mai bune idei sustenabile, echipele au participat la un bootcamp intensiv, susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, și derulat la Timișoara, la sediul CCIAT, în perioada 19 – 20 iunie 2017.

Finala europeană se va organiza la Limasol, în Cipru, iar top 3 idei naționale vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre astfel în competiția  pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*