Administrație

VIDEO Primăria Timișoara și CJ Timiș, ÎNVĂȚATE de un cetățean să facă bani din propriile parcări

VIDEO Primăria Timișoara și CJ Timiș, ÎNVĂȚATE de un cetățean să facă bani din propriile parcări

Un timișorean de rând a filmat în două parcări din zona centrală a Timișoarei, a căror utilizare se plătește, după ora 18:00 și a constatat că acestea sunt aproape goale, oferind și o soluție autorităților locale și județene pentru a ”rezolva” financiar această problemă.

Timișoara este grav ”suferindă” la capitolul locuri de parcare pe întreaga suprafață a orașului, dar în mod deosebit în zona centrală. Chiar dacă s-au chinut să obțină locuri de parcare la marginea străzilor, prin îngustarea benzilor de circulație, autoritățile locale nu au rezolvat nici pe departe acest deficit, ba mai mult, l-au acutizat odată cu transformarea Centrului Istoric în zonă pietonală.

Primăria anunța cu surle și trâmbițe viitoare parcări gigant în perimetrul ”Cetății”, însă niciun loc de parcare nu a apărut în plus, iar pe cele pe care le deține nu le exploatează la maximum.

Timișoreanul Cristi Brâncovan, devenit celebru după implicarea în ”subiectul” hoților din buzunare din mijloacele de transport în comun, a filamt recent în parcarea subterană din Piața 700, acolo unde Primăria Timișoara și societatea Constructim, în parteneriat public-privat, oferă șoferilor adăpost pentru mașinile lor la prețul 4 lei pe oră, 24 de ore din 24. Ei bine, după ora 18:00, moment la care Brâncovan a pornit camera de filmat, această parcare era aproape pustie.

Nici Consiliul Județean Timiș nu procedează mai bine. Deși parcarea oferită de instituție nu rivalizează ca număr de locuri cu cea din Piața 700, CJ Timiș, deși are o parcare chiar la colțul Pieței Victoriei, datorită faptului că practică aceleași prețuri, adică 4 lei pe oră, indiferent de oră, nu se bucură, seara, de un grad de ocupare mai bun, asta deși mii de oameni ies seară de seară la sutele de terase din zona 0 a urbei de pe Bega.

În loc să reducă tarifele de 4 lei pe oră, la jumătate dau chiar mai puțin, pentru a umple locurile de parcare din cele două parcări, instituțiile care le stăpânesc preferă să le mențină mai mult goale după ce timișorenii care lucrează în zona centrală pleacă de la serviciu, este concluzia pe care o trage timișoreanul. Brâncovan propune ca tarifele celor două parcări să scadă la 1-2 lei pe oră după ora 17:00.

”Primăria și Consiliul Județean preferă să lase două parcări goale în loc să creeze tarife diferențiate după ora 17:00 și în weekend. Peste 400 de locuri goale, ieri, doar în parcarea Piața 700, aflată la 5 minute de mers pe jos până la terasele din zona pietonală. Cel puțin 100 de locuri goale și in parcarea CJT, aflată la un minut de centru”, a scris Brâncovan, pe Facebook, acolo unde a postat și clipul de mai jos.

Primăria și Consiliul Județean preferă să lase două parcări goale în loc să creeze tarife diferențiate după ora 17 și în weekend. Peste 400 de locuri goale, ieri, doar în parcarea Piața 700, aflată la 5 minute de mers pe jos până la terasele din zona pietonală. Cel puțin 100 de locuri goale și in parcarea CJT, aflată la un minut de centru.

Posted by Cristi Brâncovan on 15 Iulie 2017

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*