Administrație

Piste de biciclete în zona pietonală din Timișoara

Piste de biciclete în zona pietonală din Timișoara

De săptămâna viitoare, bicicliștii vor putea circula din nou în zona pietonală. Potrivit edilului, măsura va fi aplicată și pentru cei care circulă cu rolele, trotinetele, skateboard-urile, etc.

Pe strada Mărășești, în weekend, va fi amenajată o zonă de aproximativ trei metri  destinată bicicliștilor. Astfel, pista de pe strada Mărășești se va întinde de la parcarea Hotelului Timișoara și până la intersecția cu strada Gheorghe Lazăr. “Pe toată această porțiune o să montăm băncile și jardinierele lângă zid și vom face în felul următor: de la zidul din dreapta până la aproximativ la o treime din lățimea străzii, pe sensul de mers de la Piața Victoriei spre Parcul Botanic vom rezerva spațiul pentru terase. De acolo vom avea circa 2 metri o porțiune dedicată pietonilor, între terase și ceea ce va fi o linie de marcație în vecinătatea rigolei. De acolo și până la băncile de lângă ziduri va fi marcat un spațiu pentru biciclete, role, trotinete.Va fi o bandă de trei metri lățime și acolo se poate mișca lumea în ambele sensuri. De la Victor Vlad Delamarina și până la Gheorghe Lazar va fi așa”, explică Nicolae Robu.

Locurile de parcare vor fi desființate, anunță edilul. “La Ghe. Lazăr, înspre Sfântul Ioan va fi un nou ansamblu de piste, una pe sens, pentru că vom desființa locurile de parcare  dinspre Spitalul Militar spre Gheorghe Lazăr. Sunt câteva mașini care se parchează acolo. Noi vrem să descurajăm accesul cu mașinile în zona de promenadă. Vom amenaja în acea zonă piste de biciclete în continuarea celor de pe strada Mărășești. Pe strada Sf. Ioan vom avea de asemenea piste de biciclete, se va prelungi pista. Vom face piste și pe partea cealaltă până la Parcul Botanic. Și vom intra și pe strada Paris”.

În plus, pe aceste străzi vor fi amplasate rasteluri pentru biciclete.


2 Comentarii

  1. In sfarsit se face ceva in Timisoara pentru biciclisti. Si-au dat oare seama autoritatiile ca unii merg pe biciclete la servici ca sa nu stea in ambuteiaje, si ca prefera sa mearga prin oras doar pe biciclete?

  2. Acum doi ani zicea dom’ primar ca e un moft pista asta pe străzile pietonale. Acum văd că s-a sucit..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*