Social

Timișorenii, chemați să aprindă lumânări în memoria victimelor SIDA

Timișorenii, chemați să aprindă lumânări în memoria victimelor SIDA
Adora Beauty

Duminică, timișorenii sunt invitați să se alăture Grupului Local de Acţiune HIV/SIDA Timişoara pentru a marca împreună, pentru al 14-lea an consecutiv, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse (The International AIDS Candlelight Memorial).

Mai mult decât un eveniment de comemorare a victimelor SIDA, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, una dintre cele mai vechi și mai mari campanii din lume, de mobilizare a comunității în scopul conștientizării sociale a HIV, se dorește a fi un apel la solidaritate globală și la înlăturarea stigmei și discriminării persoanelor care se confruntă cu această infecție.

Pe lângă aceste semnificaţii, evenimentul îşi propune la nivel local să atragă voluntari dornici să se implice în campaniile ulterioare de conştientizare şi de prevenire a transmiterii virusului HIV în rândul populaţiei. Aşadar, Ziua Lumânărilor Aprinse este o zi în care important este să conștientizăm că numai implicându-ne cât mai mult putem schimba lucrurile.

„Voluntarii ne pot contacta pe facebook: Grupul de Acţiune HIV-SIDA http://www.facebook.com/INFOHivSIDA

Vă aşteptăm duminică alături de noi:

  • Să aprindem lumânări în memoria victimelor SIDA – în Piaţa Libertăţii, între orele 11 – 22
  • Să formăm împreună Funda Umană, simbolul solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA – în Piaţa Libertăţii, ora 20.30
  • Să lansăm lumânări aprinse pe canalul Bega – Pontonul Clubului Sportiv Banatul (vis-à-vis de Parcul Rozelor), ora 21.30”, au transmis organizatorii.

Evenimentul este organizat de membrii Grupului Local de Acţiune HIV/SIDA Timişoara: Asociaţia Română Anti-SIDA – ARAS Timişoara, Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP Timişoara, Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*