Sport

O campioană mondială deschide meciul cu Oradea

O campioană mondială deschide meciul cu Oradea

După o etapă în care au stat și două meciuri pe teren străin, băieții noștri revin la sala Constantin Jude, marți, la ora 19.00, pentru  meciul cu CSM CSU Oradea.

Partida contează pentru runda a doua din Liga Națională, grupa locurilor 1-6, și o va avea ca invitată pentru aruncarea simbolică de start pe Roxana Lucaciu. Tânăra timișoreancă este campioană mondială, europeană și națională de tineret la dans sportiv. Titlul mondial a fost obținut în luna iulie a anului trecut, la Fukuoka, în Japonia, dar deplasarea partenerului Roxanei, băimăreanul Paul Rednic, a fost o adevărată aventură. Avionul cu care Paul călătorea dinspre Londra spre Japonia a făcut cale întoarsă după șase ore de zbor, astfel că, în loc să aibă răgaz pentru acomodare, cei doi au ajuns la concurs cu zece minute înainte ca acesta să înceapă.

Reprezentanții României au câștigat titlul mondial la categoria Youth Standard și au devansat perechi din țări cu mare tradiție în dansul sportiv, precum Denis Gudovsky, Megija Dana Morite (Letonia), Yahor Boldysh, Polina Mineeva (Belarus), clasate pe celelalte două trepte ale podiumului. Sportivi precum Pavel Zakharenko, Dana Makarova (Rusia, locul IV) sau Alessio Formisano, Giovanatti Gioia (Italia, locul VI) au ratat medaliile la acel Campionat Mondial din Japonia.

Roxana Lucaciu va fi premiată chiar în ziua meciului BC SCM Timișoara – CSM Oradea și la Gala Sportului Timișorean, ce va avea loc de la ora 15,00, la Filarmonica Banatul. Sportiva de la Magnum Team Timişoara va primi distincții pentru  cele trei titluri – naționale, european, mondial – dar și pentru locul întâi în clasamentul mondial Youth Standard, deținut de-a lungul anului trecut.

(sursa: bc-tm.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*