Politic

OFSD Timiş: “Părinţii cu copii minori trebuie ajutați”

OFSD Timiş: “Părinţii cu copii minori trebuie ajutați”

Părinții nu au cu cine să lase copiii acasă. Şi asta pentru ca scolile, grădinițele şi creşele sunt închise pana in toamna.

In acest sens, Organizația Femeilor Social Democrate Timis susține ca Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente pentru a ajuta părinții.

“Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat – din nou! – de românii care au copii și care nu au în grija cui să îi lase. Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgență, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensații părinților care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori.

After-school-ul sau grădinița nu mai sunt soluții în acest an. Pentru că unitățile de învățământ rămân închise! Să fie lăsați în grija bunicilor, nici gând, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare.

Ce vor face acești părinți în continuare? Este clar pentru toată lumea, mai puțin pentru Guvernul Orban, că este nevoie ACUM de măsuri în sprijinul părinților! Este nevoie de predictibilitate, nu de măsuri luate doar din considerente electorale”, au transmis reprezentantele OFSD Timis.

Dacă Guvernul Orban va ignora și această problemă, PSD va acționa pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinților să stea acasă pentru a-și supraveghea copiii până la redeschiderea unităților de învățământ.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*