Social

VIDEO. Medicii de la Babeş au filmat un mesaj emoționant prin care vor să-i convingă pe români să stea în case

VIDEO. Medicii de la Babeş au filmat un mesaj emoționant prin care vor să-i convingă pe români să stea în case

Cadrele  medicale  de  la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara,  eroi  în  lupta  contra-timp împotriva  COVID-19, care au reușit să vindece cei mai mulți pacienți la nivel național, au acceptat invitația Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii,  realizând împreună un clip video emoționant prin care își propun să convingă românii să steaîn  case pentru a limita răspândirea virusului.

Printre protagoniștii clipului video se numără medicul primar boli infecțioase Virgil Musta, precum și doctorii Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu și Ovidiu  Fira-Mladinescu. Mesajul cadrelor medicale de la “Victor Babeș” poate fi văzutpe contul de Youtube al Asociației: https://youtu.be/2T-7AJ6SWbU

„Deși la Timișoara înregistrăm o situație relativ bună, ca să menținem performanța și să încurajăm o țară întreagă, totodată săajutăm la cercetarea unui tratament de succes, acum chiar avem nevoie de voi, oamenii de acasă. Limitați-vă la maximum ieșirile în lume, oricât de greu vi s-ar părea. Doar în felul acesta ne puteți ajuta pe noi, medicii, să fim eficienți în lupta împotriva coronavirusului”, a subliniat medicul Virgil Musta

În același timp, doctorul timișorean îi îndeamnă pe românii care pot și vor să facă donații să se implice în această perioadă dificilă.

„Nevoile  noastre,  ale  sistemului  medical,  în  acest  context  grav,  cu  care  nu  ne-am  mai confruntat până acum, sunt uriașe. Orice gest este apreciat și orice donație contează în lupta pe care o ducem zi de zi. Suntem, literalmente, în ipostaza de a spune că <Împreună putem salva vieți>. De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți, pentru că doar astfel vom găsi calea de a ieși împreună din criza pe care o traversăm. Și, ținând cont că vorbim de la Timișoara, dacă anul acesta respectăm toate îndrumările care ni se dau, anul viitor ne vom putea bucura împreună de Timișoara, Capitală Culturală Europeană”, a arătat doctorul de la Spitalul “Victor Babeș”.

Prin  acest  demers, Asociația Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii dorește să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunități și de solidaritate cu personalul medical angajat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

„Până vom trece de pandemie și  vom putea ieși din nou în stradă, focusul trebuie să fie pe ce avem de făcut acum. Trebuie să vedem cum putem fi alături de comunitate, alături de medicii careluptă să ne țină sănătoși. E un moment în care cultura susține sănătatea, astfel încât să ne putem bucura toți de <Timișoara 2021>. De altfel, sloganul <Timișoara 2021>, respectiv <Luminează orașul prin tine>, este exact despre cum oamenii, cu puterea și cu energia lor, pot să ”lumineze”. Iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum către oameni ca Virgil Musta, Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu, a întregului colectiv de la Spitalul “Victor Babeș”, dar nu numai. Reușita lor de astăzi ne asigură nouăo șansă mâine”, a declarat Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. În anul 2016, Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021, iar Asociația își continuă misiunea de a pune la punct programul cultural, de a planifica evenimentele, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi realizării programului. Ulterior anului 2021, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii.

Potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, dat publicității joi, 26 martie 2020, numărul total al românilor infectați cu coronavirus a depășit o mie de cazuri. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate, cele mai multe (53) la Timișoara, alte 28 în București, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*