Eveniment

Foto. Poliţia şi Armata opresc maşini în trafic la Timişoara

Foto. Poliţia şi Armata opresc maşini în trafic la Timişoara

„Unde mergeţi?” – aceasta este întrebarea adresată începând de miercuri de poliţişti şi soldaţi celor opriţi în trafic. Aceştia opresc maşini pe străzile Timişoarei pentru a vedea dacă populaţia respectă sau nu interdicția de deplasare instituită prin Ordinul Militar nr. 3.
Primele verificări se fac în zona Punctelor Cardinale, iar cei traşi pe dreapta trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, care atestă că au motiv să se afle pe străzi. Şi pietonii sunt întrebaţi încotro merg. Amenzile pentru cei care nu respectă noile reguli sunt cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

Vă reamintim că Ordonanța militară nr. 3 prevede că se interzice circulația tututor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole.

Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 și 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesitățile animalelor.Este permisă și în afara acestui interval pentru activități profesionale sau activități agricole.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*