Administrație

Primăria Timișoara a obținut avizul de la Ministerul Culturii pentru înlocuirea travertinului de pe fațada Operei

Primăria Timișoara a obținut avizul de la Ministerul Culturii pentru înlocuirea travertinului de pe fațada Operei

Proiectul privind reabilitarea fațadei Operei din Timișoara a fost modificat. Anunțul a fost făcut azi de către primarul Nicoale Robu, care susține că în urma unei analize s-a ajuns la concluzia că aproape toate plăcile trebuie înlocuite, pentru că se sfărâmă.

În plus, edilul spune că Primăria Timișoara a obținut avizul de la Ministerul Culturii pentru înlocuirea travertinului de pe fațada Operei. Acest  lucru implică niste costuri suplimentare și va fi nevoie de organizarea unei noi licitații.“A fost aviz dat pentru o anumita ipoteza. Că trebuie păstrat 70% cel puțin, nu știu procentele exacte, travertinul existent și că pentru asta el trebuie dat jos, dus în laborator, supus unei expertize și apoi cel care se consideră că are și fiabilitate, trebuie pus la loc, celălalt neconform, înlocuit. Când s-a trecut la această operație, pe baza avizului vechi, s-a constatat că d fapt tot travertinul se sfărâmă în momentul în care vrei să îl desprinzi. Și atunci, cu poze, cu filmulețe luate din diverse zone, s-a mers din nou la Ministerul Culturii și s-a cerut aviz pentru schimbarea integrală. Până nu îți vine noul aviz, nu mai poți lucra, pentru că comiți o infracțiune”, a afirmat Nicolae Robu.

Lucrările de reabilitare a fațadei Palatului Culturii costă aproape un milion de euro, iar lucrarea este realizată de firma Alex Dia Construct.


Un comentariu

  1. Nu ar fi fatada originala mai ieftina ca acea cu travertin?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*