Administrație

Proiectarea Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity, gata în a doua parte a acestui an

Proiectarea Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity, gata în a doua parte a acestui an

Proiectarea Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity va fi finalizată în a doua parte a acestui an. Anunțul a fost făcut azi de primarul Nicolae Robu.

Chiar dacă arhitectul care se ocupă de organizarea concursului de soluții a avansat ca termen de finalizare a proiectului începutul anului viitor, Nicolae Robu susține că proiectul va fi terminat mai devreme, astfel încât să înceapă licitația pentru execuție.

Conform calendarului stabilit de Ordinul Arhitecților, firmele interesate să participe la concurs pot depune soluțiile propuse până în luna aprilie. Va urma o perioadă de jurizare, iar apoi câștigătorul va avea un termen de câteva luni pentru realizarea proiectului în detaliu.“În 25 ianuarie 2020 s-a lansat cel mai mare concurs de soluții organizat de Primăria Timișoara. Iată, suntem în linie dreaptă. Sper să avem succes cu acest concurs de soluții. Și cât se poate de repede, asta înseamnă în 15 aprilie să ni se predea idei valoroase, soluții pentru realizarea acestui obieciv. (…) Dorim ca pe parcursul anului 2021, chiar în prima parte a anului, parțial acest centru să intre în exploatare. N-o să permitem noi să stea 6 luni să elaboreze detalii de execuție”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Investiția este de 12 milioane euro, bani  proveniți din bugetul local și fonduri europene. Potrivit edilului Nicolae Robu, centrul MultipleXity va fi amenajat pe Bd. Take Ionescu, la fostul sediu al R.A.T.T.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*