Turism

Ce poţi vedea la Stuttgart. Sunt 4 zboruri pe săptămână de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Ce poţi vedea la Stuttgart. Sunt 4 zboruri pe săptămână de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Stuttgart, capitala statului Baden-Württemberg din sudul Germaniei, se află într-un bazin închis de livezi și dealuri acoperite de pădure. În partea de jos a văii, veți găsi râul Neckar și partea mai veche a orașului, cu frumoase clădiri istorice și case urcând ușor pe versanții din jur. În locurile în care dealurile se ridică puțin prea abrupt, predomină zborurile de trepte sau benzile treptate, oferind oportunități nesfârșite pentru călătorii aventuroși de explorat. În afară de a fi un important centru de creștere a fructelor, districtele orașului Berg și Bad Cannstatt sunt locul unde veți găsi cele mai productive izvoare minerale din Europa după cele din Budapesta. Stuttgart este, de asemenea, renumit ca leagănul industriei de automobile din Germania și este găzduit de sediul central al Mercedes-Benz și Porsche.

Bănăţenii au acces la patru zboruri săptămânale în orarul de iarnă cu compania low-cost Eurowings. Cursele decolează de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara lunea, miercurea, vinerea şi duminica.

Dacă ajungi la Stuttgart, nu rata o vizită la Muzeul Mercedes Benz. Este un loc real de pelerinaj pentru iubitorii de maşini și nu e de mirare. Fiecare etaj al clădirii este un remarcabil exemplu de inginerie. Muzeul găzduiește mai mult de 160 de vehicule (ale căror informații sunt prezentate prin ghidurile audio gratuite). În apropiere, fabrica de motoare diesel Untertürkheim este, de asemenea, deschisă pentru tururile turistice, iar Muzeul Porsche, cu o colecție deosebită de mai mult de 300 de vehicule restaurate, este la fel de interesant.

Galeria de Stat din Stuttgart găzduiește una dintre cele mai importante colecții de artă din Germania și este unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. Cunoscut mai mult pentru colecția să grandioasă de picturi din secolul XX, muzeul afișează piese impresionante de artă renascentistă germană, precum și colecții de artă olandeză și italiană din secolele XIV și XIX. Cele trei clădiri care alcătuiesc Staatsgalerie sunt la fel de interesante ca și colecțiile sale. Clădirea originală, Alte Staatsgalerie (sau Vechea Galerie), a fost proiectată în stil neoclasic U-Bahn, fiind deschisă publicului larg în 1843. Clădirea adiacentă este James Stirling Neue Staatsgalerie (Galeria Nouă), care a fost adăugată în 1984, această fiind o adevărată capodoperă a arhitecturii contemporane. Caracteristica principală a clădirii este rotonda sa, delimitată de trei aripi cu acoperișuri destinate să permită accesul luminii. Cea mai nouă structură a fost adăugată în 2002, aceasta adăpostind Departamentul de Printuri, Desene și Fotografii.

Schillerplatz, Piața Orașului Vechi, în interiorul căruia se găsește Palatul Vechi, este cunoscută pentru faptul că găzduiește monumentul lui Friedrich Schiller, unul dintre cei mai renumiți fii ai Germaniei, ce a intrat în istoria acestei națiuni datorită activității sale intense în filosofie, poezie, cultură și dramaturgie. În apropiere se găsește Marktplatz, o piață renumită pentru târgul anual de Crăciun și pentru atractiva Primărie ce se ridică la 61 de metri înălțime cu al sau falnic turn. Un alt reper în această parte veche a orașului este Prinzenbau (început în 1605 și terminat o sută de ani mai târziu), care, în timpul domniei lui Duke Eberhard Ludwig, a fost reședința moștenitorului sau, prințul Friedrich Ludwig.

Numită după un mic palat construit în stil maur în anul 1842, Grădina zoologică și botanică Wilhelma este o mare atracție turistică pentru cei interesați de floră și faună. Prevăzută cu numeroase sere, adăposturi pentru animale și un acvariu, Wilhelma s-a dezvoltat de la un simplu refugiu regal la o grandioasă grădină zoologică și botanică cu peste două milioane de vizitatori pe an. Modelată după celebra arhitectură maură Alhambra din Granada, Spania – de unde porecla locală Alhambra de Neckar – grădina este ideală pentru turiștii ce vor să facă o pauză de la vizitat muzee, palate și piețe urbane. Întregul domeniu găzduiește peste 8.000 de animale ce fac parte din aproximativ 1.000 de specii și o colecție impresionantă de plante.

Desigur, la Stuttgart se găsesc şi alte atracţii turistice, dar vă lăsăm pe dumneavoastră să le descoperiţi!


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*