Social

Vicepreședintele CJ Timiș a participat la evenimentele prilejuite de marea sărbătoare națională

Vicepreședintele CJ Timiș a participat la evenimentele prilejuite de marea sărbătoare națională

Vicepreședintele CJ Timiș, Valentin Tudorică a participat alături de autoritățile locale, de 1 Decembrie, la evenimentele prilejuite de marea sărbătoare națională.

Manifestările au debutat dimineață, cu un ceremonial militar și religios, urmat de depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Central „Anton Scudier”.

,, Astăzi am participat la depuneri de coroane și la parada militara, dedicate comemorării eroilor neamului și împlinirii a 101 ani de la Marea Unire!
Am participat la aceste evenimente cu gândul la sutele de mii de ostași și civili, victime ale Primului Război Mondial, cu gândul la familiile acestora, la cei care au făcut posibilă marea Unire și la cei mulți care i-au susținut în cetatea Marii Uniri.
La 101 ani de la împlinirea voinței marii majorități a populației încercăm sa recladim viața democratică după cei peste 40 de ani de comunism.
Ce am reușit… să dezbinam populația asta cum nu a mai fost vreodată, să trimitem peste hotare 1/2 din forță de muncă activă a acestui popor și să îi numim cu mândrie.. diaspora, să cedam pe nimic toate resursele și mai grav…. să ne vindem pământul și viitorul.
Cred ca acest 1 Decembrie trebuie sa sune în urechile noastre mult mai tare decât au sunat acum 101 ani clopotele unirii, iar dangatul lor sa ne trezească din somn, să ne unească iarăși, să ne aducă frații acasă și să ne facă să recladim Gradina Maici Domnului?
LA MULȚI ANI ROMÂNI!
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!’’, a transmis vicepreședintele CJT, Valentin Tudorica.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*