Eveniment

Panică la Loga, elevi evacuaţi. UPDATE: ISU asigură că nu e pericol în ciuda mirosului de gaz simţit de elevi

Panică la Loga, elevi evacuaţi. UPDATE: ISU asigură că nu e pericol în ciuda mirosului de gaz simţit de elevi

Alertă la Colegiul C.D. Loga din Timişoara! Un apel la ISU Timiș dat marţi dimineaţa solicita asigurarea măsurilor PSI întrucât se simţea miros de gaz în clădire.

La fata locului s-au deplasat din partea ISU echipajele CBRN, o ambulanță SMURD B şi o autospecială de stingere.

Elevii au fost evacuați, nu sunt persoane intoxicate, transmite ISU Timiş.

Clădirea nu este racordată la rețeaua de gaz.  Momentan, măsurătorile nu indică prezența gazelor sau substanțelor toxice. Au fost evacuaţi 25 de copii (o clasă).

UPDATE:

La Colegiul CD Loga copiii au fost reintroduși în săli. De dimineață, deși nu există racord la gaz în unitate, s-a simțit un miros pregnant de gaz atât în săli, coridoare cât și în curtea școlii. Probabil, mirosul venea dinspre exterior. Au fost anunțați cei de la ISU și s-a sunat la 112. Delgaz Grid e la fața locului. Din primele măsurători efectuate nu s-au depistat scăpări de gaze. Continuă însă detectarea la fața locului cu echipe speciale pentru a se convinge că nu este nici un pericol”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş.

De asemenea, ISU Timiș transmite că aparatura de detecție CBRN nu înregistrează nicio substanță toxică. Clădirea școlii este încălzită cu agent termic de la sistemul centralizat al municipiului Timișoara. Lucrătorii operatorului de gaz execută verificări și măsurători în proximitatea clădirii.

Foto: arhivă


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*