Utile

Reţetă de post: Conopidă în pâine

Reţetă de post: Conopidă în pâine

Conopidă de post în pâine – rețetă de post inedită și delicioasă, care va arăta extrem de bine pe masa ta! Dacă e post, nu înseamnă că trebuie să te mulțumești cu mâncăruri fade, cu aspect banal. Încearcă această rețetă de conpidă în pâine și vei vedea că mâncarea de post poate să fie delicioasă și aspectuoasă.

Ingrediente:

Pentru aluat:

    200 g margarină

    400 g făină

    1 praf sare

    50 ml apă minerală

Pentru umplutură:

    o conopidă mare

    2-3 căţei usturoi

    100 g caşcaval de post

    1 praf piper

    50 g margarină

    2 lingurite făină

    100 ml lapte de soia

Mod de preparare:

Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scoate în sită, la scurs. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece. Separat, într-un ibric, se topeşte margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă. Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete. Se bagă în cuptor, la rumenit.

Conpida de post în pâine se servește caldă. Poftă bună!

Sursa: unica.ro

Festivalul Papricasului si vinului 2019

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*