Administrație

Robu vine cu lămuriri despre calitatea aerului din Timişoara

Robu vine cu lămuriri despre calitatea aerului din Timişoara

După ce în oraş a fost semnalată pâclă, iar  reprezentanţii USR au susţinut că poluarea în Timișoara o depășește pe cea din Beijing, primarul a ţinut să lămurească situaţia pe Facebook.

„Iată realitatea în privința calității aerului în Timișoara, după date oficiale, ale Organizației Mondiale a Sănătății și nu după scornelile unor minți tulburi! Ce oameni sunt aceia care, turbați de frustrare că în jurul lor se întâmplă FĂRĂ EI, ba mai mult, în pofida încercărilor lor de boicot, atâtea și atâtea lucruri bune, își împroașcă orașul cu noroi, zi de zi, fără rușine! Tema mai nouă este calitatea aerului, afectată, chipurile, de modernizarea în forță (evident, cu concluzia: stop modernizării în forță, mai ales că ea este aducătoare de voturi pentru cei ce o fac, nu?!)”, a scris primarul oraşului, marţi, pe pagina sa de socializare.

Nicolae Robu a prezentat o statistică din care se poate vedea cum stă Timişoara la capitolul calitatea aerului, dar şi alte oraşe din ţară.

„Da, calitatea aerului în Timișoara nu ne mulțumește, am vrea ca ea să fie mult mai bună și acționăm în acest sens – noi, cu fapte, nu cu vorbe, nu cu circ, precum ei!-! Dar, așa cum e ea, Timișoara a reușit, cu mine ca primar, să fie singurul oraș din România scos de pe lista de infringement a Uniunii Europene, îmbunătățindu-și radical parametrii aerului. Și nimeni nu va putea contrazice acest lucru fără a cădea în penibil, pentru că vorbim de lucruri verificabile oficial, nu de păreri! Eu atașez prezentei postări print screen-uri de astăzi, de pe unul din site-urile Organizației Mondiale a Sănătății. Oricine poate vedea limpede că aerul în Timișoara este în zona “SAFE”, în timp ce în Cluj, Oradea și București sunt depășiri ale pragului admis cu 70%, 40%, respectiv 120%. Dar, acolo, nimeni nu îndeamnă -cât ridicol și totodată câtă ticăloșie!- la folosirea măștilor! Dincolo de orice, însă, noi, cei ce ne iubim orașul, împreună, îl vom face mai tare ca oricând!”, a mai transmis Nicolae Robu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*