Social

În Timiş, seceta afectează culturile de grâu și rapiță

În Timiş, seceta afectează culturile de grâu și rapiță

Seceta din ultimele luni afectează culturile de grâu şi rapiţă din județul Timiș.

Agricultorii traversează o perioadă dificilă, atrage atenţia vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Nicolae Oprea.

„Atât lucrarea terenului cât și lucrările de însămânțare se desfășoară în condiții grele, sămânța neavând puterea să răsară deoarece este lipsă de umiditate. Trebuie tras un semnal puternic de alarmă deoarece seceta începe să se instaleze cu daune destul de mari pentru producătorii agricoli. Am luat legătura cu Insitutul de Meteorologie ca să aflăm cantitatea de precipitații căzută în ultimele trei luni, ca să vedem zonele cele mai afectate. Vom lua legătura cu Direcția Agricolă, cu APIA, și în principal cu Ministerul Agriculturii să se găsească anumite forme de sprijin pentru oameni”, a spus Oprea la Radio Timişoara.

Agricultorii timişeni au însămânţat cu grâu, anul trecut, o suprafaţă de peste 130 de mii de hectare şi au obţinut, în medie, o producţie de 5.500 de kilograme de la hectar.

Nicolae Oprea spune că, din cauza secetei, producţia de grâu, din acest an, este mai mică faţă de cea de anul trecut, iar jumătate din producţia de rapiţă a fost compromisă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*