Social

Prințul Charles plăteşte reparația unei biserici de lemn din județul Arad

Prințul Charles plăteşte reparația unei biserici de lemn din județul Arad

O biserică veche din lemn din județul Arad, construită în 1825, este salvată Consiliul Județean Arad, împreună cu Biserica Ortodoxă și „Ambulanța Monumentelor”.

Finanțarea lucrărilor este asigurată de către prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, Consiliul Județean Arad, dar și de către comunitatea locală.

Asociația va repara biserica din Luncșoara, comuna Hălmăgel, iar intervenția constă în înlocuirea şindrilei degradate. Lucrările au ca obiectiv punerea în siguranţă a monumentului şi, totodată, un scop didactic pentru tinerii aflați în diferite stagii de formare profesională.

Suma alocată de Consiliul Județean Arad pentru acest obiectiv este de 25.000 de lei, iar Biserica Ortodoxă 5.000 lei. Diferența de până la 7.000 de euro, cât costă toată intervenția, este asigurată de fundația Prințului Charles.

În biserica de la Luncșoara de Sus se mai oficiază slujbe doar odată pe an, în cinstea hramului bisericii: „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Satul Luncșoara, aparținător de comuna Hălmăgel, are două biserici de lemn, fiind singura localitate din județul nostru cu două astfel de monumente de artă.

Sursa: Radio Timişoara


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*