Administrație

Stadiul proiectelor orașului Buziaș

Stadiul proiectelor orașului Buziaș

La nivelul Primăriei Buziaș așteaptă să fie implementate mai multe proiecte mari, însă birocrația face ca modul în care se desfășoară sau sunt realizate aceste proiecte să fie unul anevoios. Pentru fiecare proiect în parte este nevoie de autorizații, evaluări sau aprobări, iar unele instituții ale statului nu ”se mișcă” așa cum poate ar trebui.

Astfel, la nivelul Primăriei Buziaș, unul dintre proiectele care așteaptă pentru a putea fi realizat este cel privind reabilitarea Parcului Central care adăpostește și spectaculoasa colonadă pentru care primarul Sorin Munteanu a reușit să recupereze din fonduri europene, banii cheltuiți de primărie. În prezent, proiectul se află în verificare, aprobare și evaluare, urmând ca apoi să fie lansată achiziția pentru execuția lucrării efective.

În cadrul proiectului vor fi refăcute atât aleile din parc, cât și iluminatul public. Va fi construit un teren de tenis de câmp și vor fi reparate și străzile din jurul parcului. Este vorba despre patru kilometri de străzi unde vor fi schimbate rețelele de apă și canalizare și se va așterne covor asfaltic nou. În cadrul proiectului vor fi construite alei pentru alergat, dar și piste pentru biciclete. Spațiile verzi vor fi reamenajate și va fi construit și un loc de joacă pentru copii. Totodată, va fi montat un sistem de stații de pompare pentru apele pluviale pentru ca vegetația din parc să nu fie afectată de arșița de peste vară.

Un al doilea proiect important este cel privind chiar Primăria Buziaș. Mai exact clădirea unde aceasta funcționează. Este imperios necesar ca această clădire să fie renovată deoarece interiorul este într-o fază de degradare avansată. Pe alocuri, tavanul este susținut de stâlpi și constituie un adevărat pericol. Procedura pentru proiectare și execuție a fost deja lansată pe SEAP, iar în curând am putea afla fiema care va executa lucrarea.

Tot pe SEAP a fost lansată procedura de licitație pentru achiziționarea unui utilaj multifuncțional de către Primărie Buziaș. Este vorba de un proiect al AFIR, prin GAL, iar utilajul va putea fi folosit atât la toaletarea de copaci, la tăierea ierbii, cât și la curățarea zăpezii sau pentru lucrul la înălțime.

Lucările la clădirea Liceului Teoretic Buziaș sunt deja în toi, se lucrează atât în interior, cât și în exterior. Este vorba de un proiect cu finanțare prin PNDL.

În toamna acestui an va începe și amenajarea noii Piețe Agroalimentare. Vă reamintim că aceasta va fi construită din temelii cu banii recuperați de pe Colonadă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*