Administrație

S-a semnat contractul privind achiziția a 16 tramvaie din Turcia

S-a semnat contractul privind achiziția a 16 tramvaie din Turcia

Parcul de tramvaie al Timișoarei va fi reînnoit prin achiziția a 16 tramvaie turcești. În sfârsit vom putea circula pe străzile orașului cu tramvaie moderne, de mare capacitate.

Firma Bozankaya Otomotiv MAK, în luna iunie, a câștigat licitația organizată de Primăria Timișoara pentru achiziționarea de tramvaie care să funcționeze atât electric, cât și pe baterii.

Valoarea contractului se ridică la 33 de milioane euro (fără TVA), cea mai mare parte fiind din fonduri de la Uniunea Europeană.

Astăzi la sediul Primăriei Timișoara, autoritățile locale și reprezentanții firmei din Turcia au semnat contractul pentru cumpărarea tramvaielor.“Licitația este încheiată cu succes și acesta este motivul pentru care astăzi avem invitați reprezentanții firmei câștigătoare, Bozankaya, din Turcia, în frunte cu președintele societății. Contractul prevede achiziția a între 16 și 40 de tramvaie, este un contract cadru. 18 luni este termenul maxim pentru livrarea primului tramvai. Îmi exprim încrederea că ne veți da tramvaie foarte bune și foarte frumoase, pentru că noi ținem foarte mult și la aspect și fie să avem un parteneriat excelent. Noile tramvaie vor avea 200 de locuri, adică cu 17,6% mai mare decât cel minimal cerut în caietul de sarcini”, a transmis edilul Nicolae Robu.

Noile tramvaie vor fi articulate, vor putea circula atât electric, cât și pe baterii care conferă o autonomie de 64 de kilometri. Garniturile ar urma să ajungă la Timișoara începând de anul viitor în mai multe etape.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*