Eveniment

Poliţia Rutieră a dat peste 400 de amenzi în weekend

Poliţia Rutieră a dat peste 400 de amenzi în weekend

În perioada 24 – 26 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 416 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 26 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Duminică, polițiștii Secției 11 Sânnicolau Mare au oprit pentru control, pe str. Principală din localitatea Teremia Mare, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*