Social

Ziua Internațională a Hemofiliei va fi marcată la Buziaş

Ziua Internațională a Hemofiliei va fi marcată la Buziaş

Asociația Română de Hemofilie și Centrul Medical „Cristian Serban” din Buziaș au plăcerea de a reedita Ziua Internațională a Hemofiliei prin organizarea unor acţiuni ce vor avea loc în data de 16 aprilie.

Prima dintre acestea se referă la cunoscutul Hemofilia Cros, „Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună”, ajuns la ediția cu numărul trei, bucurându-se de susținerea unui număr mare de participanți. Acesta va desfășura începând cu ora 15:00, în Parcul Central al orașului Buziaș.

Cea de-a două manifestare va avea loc în incinta Centrului Medical Cristian Șerban din Buziaș, începând cu ora 18.00 și se referă la un concert extraordinar de nai susținut de maestrul Nicolae Voiculeț. Este o ocazie cu totul deosebită ca limbajul universal al muzicii să răsune în inimile oamenilor care trăiesc speranța unor zile mai bune.

Acest eveniment se dorește a fi o modalitate de conștientizare a importanței profilaxiei și a tratamentului la domiciliu pentru fiecare bolnav cu hemofilie din această țară.

În mod constant, motto-ul Zilei Mondiale a Hemofiliei apelează la solidaritate cu cei aflați în suferință, chemând la ștergerea diferențelor și discriminărilor (”Close the gap”) și la asigurarea unui tratament adecvat tuturor celor afectați (“Treatment for all-vision of all”).

Hemofilia este o tulburare de sângerare caracterizată prin lipsa factorilor de coagulare VIII sau IX sau a factorului vonWillebrand pentru cei care suferă de această boală. Dacă nu se tratează, bolnavii se confruntă cu hemoragii interne, sângerări la nivelul încheieturilor şi muşchilor. Aceste sângerări pot avea un impact dramatic asupra unui om, de la distrugeri la nivelul articulaţiei, stare de dizabilitate până la deces prematur.

Centrul Medical „Cristian Șerban” din Buziaș funcționează din anul 1997 şi este singura instituţie publică de acest fel din România, ce oferă pacienților cu hemofilie, în același spațiu, servicii hematologice de diagnostic şi terapie, de imagistică, stomatologice, kinetoterapie și recuperare medicală, instruire medicală, socializare și petrecerea timpului liber cât și consiliere psihologică şi profesională.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*