Eveniment

Pompier timişorean, şeful echipei internaţionale care coordonează salvarea în Mozambic după ciclon

Pompier timişorean, şeful echipei internaţionale care coordonează salvarea în Mozambic după ciclon

Marius Dogeanu este angajatul ISU Timiş care coordonează echipa de experți europeni trimiși în Mozambic pentru gestionarea efectelor devastatoare ale ciclonului IDAI!

Bilanțul este unul tragic! Zeci de mii de case au fost parțial sau complet distruse, iar peste 500.000 de hectare de teren cultivat au fost compromise. Ciclonul și inundațiile ce s-au produs în statul Mozambic din Africa de Sud au ucis peste 400 de persoane, iar aproape două milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar.

Asistența din partea statelor membre este asigurată prin intermediul Mecanismului Uniunii de Protecție Civilă, iar echipa de specialiști are în componență zece experți, doi ofițeri de legătură ai Centrului de Coordonare pentru Răspunsuri de Urgență, un coordonator de răspuns rapid al DG ECHO și doi experți umanitari.

„Colegul nostru este TEAM LEADER-ul echipei de experți europeni care coordonează asistența internațională în Mozambic! Felicitări şi mult succes în acţiunile pe care le veţi întreprinde în exercitarea mandatului care v-a fost încredinţat!”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*