Economic

Cele mai noi tendinţe în mobilier la Universul casei tale & Expo Mobila

Cele mai noi tendinţe în mobilier la Universul casei tale & Expo Mobila

S-a deschis Universul casei tale & Expo Mobila la Timișoara. În perioada 28 – 31 martie, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează la Centrul Regional de Afaceri o nouă ediţie a expoziţiei naționale specializată în mobilier, amenajări interioare și exterioare.

Programul de vizitare este de joi până sâmbătă între orele 10.00 – 20.00, iar duminică între orele 10.00- 18.00. Intrarea este liberă.

Trenduri noi sau vechi și reinterpretate, culorile vesele sau naturale și atmosfera caldă vor face parte din decorurile anului 2019. Materialele reciclabile sunt tot mai folosite de către designerii de interior, iar cele organice, precum lemnul, sticla sau piatra, rămân în tendințe și în 2019.

Designerii de interior spun că, încetul cu încetul, oamenii vor renunța la decorurile minimaliste și că designul interior în culori tari și texturi îndrăznețe este pe care să câștige tot mai mult teren, mai ales în 2019. Te vei putea juca folosind nuanțe, stiluri și forme. De exemplu, poți alege elementele contemporane în culorile anului 2019, pe care să le integrezi într-un decor vintage, în nuanțe neutre. De altfel, contrastele vor fi foarte apreciate, mai ales când vine vorba despre pereți, pardoseală și mobilier.

Negrul și bleumarinul vor fi și ele la putere, mai ales în bucătărie, unde mobilierul în asemenea nuanțe este tot mai întâlnit. Roșu burgund, portocaliu închis, bej cald sau verde smarald sunt, de asemenea, nuanțele care vor domina amenajările interioare în 2019.

Verdele închis sau verdele smarald este culoarea care nu trebuie să-ți lipsească dacă vrei un decor în tendințe. Fie că alegi să zugrăvești un perete în această culoare sau alegi doze mici, cum ar fi perne sau lămpi, verdele deschide o fereastră către natură și va crea o atmosferă de liniște și de relaxare. O altă variantă este să incluzi plantele verzi în decor.

Lemnul rămâne materialul care nu se demodează și care va fi un element important în amenajările interioare ale anului 2019. Te aduce mai aproape de natură și, în același timp, oferă căldură, confort, eleganță și frumusețe în orice cămin.

Dacă anul 2018 a fost anul cu cele mai multe inspirații din domeniul tehnologiei, anul acesta tendințele se îndreaptă spre materiale naturale, precum: piatră, cupru, granit etc. Aceste elemente vor aduce aduce în orice locuință o notă de proaspăt și cât se poate de liniștitoare.

În 2019 mobilierul de bucătărie va fi modern și minimalist. Ușile fără cadru și fără mânere vor lua locul unui cadru de mobilier format din 5 piese. Acestea vor merge de la podea până la tavan, maximizând spațiul de depozitare pentru spațiile mai mici și vor integra refrigerarea pentru a eficientiza aspectul general. Pe măsură ce ne reconsiderăm stilul de viață pentru a include mai multă eficiență și mai puțină aglomerație, soluțiile vizibile de stocare devin din ce în ce mai importante și realiste. Vom vedea mai puțin dulapuri superioare, ci rafturi deschise sau dulapuri de sticlă pentru a stoca veselă fină sau sensibilă. Dulapurile de bază vor deveni mai funcționale, intuitive și ergonomice.

Albastrul marin este noul „neutru” împreună cu negru, iar amestecul acestor finisaje întunecate combinate cu un lemn de culoare medie sau luminoasă, dă personalitate și profunzime cele mai utilizate încăperi dintr-o casă. Paleta de culori cu verde bogat precum smaraldul reprezintă cea mai cunoscută și puternică tendință de culoare din 2019. Verdele aduce o componentă plină de viață ambientului și eleganță în orice spațiu.

Având în vedere faptul că bucătăria este locul cel mai energic dintr-o locuință, acesta, se potrivește perfect. Coordonarea culorii verzi cu alama și alte metale colorate este astăzi o tendință foarte des utilizată, acordând un omagiu aspectului tradițional, dar menținând în același timp o formă modernă.

Mânerele mai mici și accesoriile minimaliste revin în bucătăriile anului, permițând mobilierului să iasă în evidență și să strălucească. Deschiderea prin atingere devine tot mai utilizată, eliminând mânerul cu totul.

În materie de electrocasnice, anul 2019 va fi anul aparatelor frigorifice cu compartimente diferite, cu mânere ascunse integrate în configurația mobilierului. Tehnologia avansează cu funcții inteligente precum conectivitatea la WiFi și controlul tactil.

Paturile vor fi mult mai “materne”. Sunt multe lucruri care se întâmplă în lume și dorim să ne simțim hrăniți și protejați atunci când dormim sau ne relaxăm. O mulțime de tăblii și picioare vor fi tapițate cu textile confortabile, care să se simtă ca o îmbrățișare caldă.

Metalele vor fi folosite în moduri mai interesante și vor fi mai populare ca niciodată, dar fără aur roz. Fie că este vorba de aur, aramă sau metale înnegrite, ele pot fi folosite în forme delicate, dantelate sau în piese cu aspect masiv. În mod cert vor fi concepute într-o manieră mai sculpturală ca în trecut. Există un puternic impuls spre arta ca funcție, o spun specialistii.

O tendință accentuată în mobilier este mișcarea spre piesele personalizate handmade. Oamenii doresc să știe povestea mobilelor lor, vor să știe cine le-a făcut și ce proces a fost implicat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*