Eveniment

65 de şoferi au rămas pietoni în weekend. Câte amenzi au dat agenţii de la Rutieră

65 de şoferi au rămas pietoni în weekend. Câte amenzi au dat agenţii de la Rutieră

În perioada 15 – 17 februarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500  de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat şase infracțiuni și au aplicat 589 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 65 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 16 februarie, în jurul orelor 23:00, polițiștii Secției 4 Rurale Peciu Nou au oprit pentru control pe raza localității Șag, un autoturism, condus de un bărbat, de 60 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În data de 17 februarie, în jurul orei 03:55, polițiștii orașului Jimbolia au oprit pentru control pe raza orașului, un autoturism, condus de un bărbat, de 36 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificării conducătorului auto în baza de date, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi șoferi, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile comise.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*