Administrație

„Banatul în spectacol” la Târgul de Turism al României

„Banatul în spectacol” la Târgul de Turism al României

Programul cultural al Asociaţiei Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii va fi promovat într-un mod inedit la Târgul de Turism al României. Evenimentul se va desfășura la Bucureşti în perioada 21-24 februarie.

Tema prezentării va fi „Banatul în spectacol. Rezervă-ţi loc la Timişoara 2021” pentru a promova gastronomia bănăţeană şi vatra de olărit din Ţara Făgetului.

„Vom prezenta gastronomia bănăţeană în cadrul a două evenimente intitulate ‘Bucătăria ca spectacol’ şi îi vom invita pe cei mai curioşi în decorul în care meşterii olari din Ţara Făgetului redau magia transformării lutului în obiecte pline de viaţă”, spune directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş, Delia Barbu.

Gospodinele de la Margina vor prepara după vechi rețete turta cu foaia ‘smicurată’ şi turta cu ‘şolu’. Vizitatorii standului vor putea degusta şi răchia de Pietroasa şi Margina, dar şi alte produse locale din zonă.

Alături de Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara vor fi promovate şi principalele legături între ţară şi regiunea de vest a României.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*