Administrație

Vom avea Aquapark la Buziaș

Vom avea Aquapark la Buziaș

Primăria Buziaș va depune un proiect de construire a unui Aquapark, cu bani de la Ministerul Turismului. Potrivit primarului Sorin Munteanu, studiile care să permită depunerea documentației la minster ar trebui să fie gata până la finalul acestui an.

Proiectul a fost adus în discuție cu câțiva ani în urmă, însă acum reprezentanții primăriei sunt tot mai hotărâți să-l ducă la final. Edilul Sorin Munteanu mai spune că proiectul avantajează oraşul, aflat la confluenţa judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, iar investiţia odată realizată ar putea prelua şi turiştii care se îndreaptă spre zona de graniţă cu Ungaria.“Suntem în faza de fezabilitate, ca până la sfârșitul anului să putem depune proiectul la Ministerul Turismului. Asta înseamnă finanțare de 90% din partea Ministerului și 10% cofinanțare locală”, a explicat primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

Potrivit edilului, Aquaparkul va fi acoperit, cu 2 bazine mari, unul cu apă normală și celălalt cu apă minerală, cu tobogane, sauna, zonă de agreement. Vor exista și spații cu alimentare publică. Investiția se ridică la 10 milioane euro. Noul obiectiv ar putea fi amplasat între Buziaş şi Silagiu sau în zona Toplovăţ, în apropierea şoselei de centură a oraşului.

Festivalul Papricasului si vinului 2019

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*