Administrație

Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma de salubrizare a orașului

Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma de salubrizare a orașului

Gata cu gunoaiele aruncate pe străzile din Timișoara! De curățenia stradală se va ocupa o firmă din Cluj Napoca.

Municipalitatea a semnat azi contractul cu firma Brantner, care se va ocupa de salubrizare. Durata acordului-cadru este de maxim 48 luni, începând de la data semnării lui, astăzi, 11 februarie 2019, iar valoarea este de peste 72 milioane lei (fără TVA).

Salubrizarea se va efectua pe 1227 de străzi.“S-au solicitat la licitație, și firma îndeplinește solicitarea, 15 uitilaje. Sunt 12 bucăți automăturătoare cu normă de poluare euro 6, 9 măturătoare electrice, 7 autocisterne, 1 autocisternă cu spălător, toate cu normă euro 6. Personalul se ridică la 296 angajați, dintre care 285 muncitori. Pe străzile din zona centrală și pietonală, activitatea se va desfășura în zilele lucrătoare și nelucrătoare, în schimburile 1, 2 si 3. Toate utilajele vor fi urmarite prin sistem GPS, în timp real”, a transmis Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Potrivit directorului general al companiei, David Alexander Zeininger, firma e obligată să înceapă lucrul peste trei luni, dar încearcă să înceapă curățenia din oraș înainte de Paște.“Conform contractului, avem termen de mobilizare de 90 de zile. Noi încercăm tot ce putem și încercăm să intrăm cu o parte înainte de Paște. Nu am un termen fix, pentru că trebuie să deschidem punct de lucru, autorizație de mediu. Sunt termene legale, dar lucrăm deja. Am comandat utilaje. Este vorba despre 1.128 de milioane de euro, utilaje noi”, a explicat David Alexander Zeininger, CEO Brantner Servicii Ecologice SRL.

În cazul în care nu îşi respectă obligaţiile contractuale, firma nu va încasa contravaloarea servicilor de care primăria nu este mulţumită. În plus, dacă situaţia se repetă, societatea poate fi penalizată şi chiar se poate ajunge la rezilierea contractului. Până când reprezentanţii SC Brantner Servicii Ecologice SRL vor finaliza partea organizatorică, de curăţenia oraşului se va ocupa Horticultura.

Festivalul Papricasului si vinului 2019

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*