Social

Ce au dezbătut reprezentanții polițiștilor locali din toată țara la Timișoara

Ce au dezbătut reprezentanții polițiștilor locali din toată țara la Timișoara

Poliția Locală Timișoara a găzduit, în acest week-end, la sediul de pe str. Avram Imbroane, ședința Consiliului Director al Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România, la care au participat cei opt vicepreședinți de la nivel regional, respectiv București, Pitești, Galați, Botoșani, Târgu Jiu – Gorj, Cluj, Brașov și, bineînțeles, Timișoara.

Aceștia reprezintă asociațiile profesionale de polițiști locali din întreaga țară. La întâlnire au fost invitați și directori ai Poliției Locale Arad, Reșița, Giroc, Hunedoara și Deva.

Lucrările au fost conduse de președintele FNPLR, Aurel Dobrilă, care a prezentat situația privind modificările legislative propuse în ceea ce privește Legea 155/2010 a Poliției Locale și propuneri privind statutul polițistului local, acte normative aflate în dezbatere, în diferite stadii, la Parlament. În cadrul discuțiilor s-a evidențiat necesitatea realizării de propuneri din partea reprezentanților polițiștilor locali care să fie centralizate și incluse în proiectele legislative care să fie susținute ulterior în rândul aleșilor pentru a fi promovate sub formă de acte normative.

De asemenea, s-a subliniat importanța afilierii cât mai multor polițiști locali la asociațiile profesionale care formează Federația, deoarece numai uniți polițiștii locali pot avea un cuvânt de spus și le pot fi susținute drepturile. Reprezentanții celor opt regiuni au vizitat sediul Poliției Locale Timișoara, precum și orașul nostru, considerând extrem de benefic schimbul de experiență realizat cu această ocazie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*