Cultură

„Dineu cu proşti”, din nou pe scena Operei din Timişoara

„Dineu cu proşti”, din nou pe scena Operei din Timişoara

Un… dineu teatral cu Ion Caramitru și Horațiu Mălăele: invitație de nerefuzat pentru spectatori, în serile de 18 și 19 februarie, de la ora 20, la Opera Națională  Română din Timișoara. Dineu cu proști  e o piesă mereu actuală. Personajul principal este un mare naiv, iar ceea ce face deliciul piesei este confruntarea între cinismul declarat, mobilat  de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății, și oamenii simpli, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, puși în situații limită.

”Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic. Concluzia piesei ne descrețește fruntea și ne permite să-l îmbrățișăm pe cel naiv și sărac, adica pe Francois Pignon. Celelalte personaje sunt  reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei”,  declară Ion Caramitru, care semnează și regia și ilustrația muzicală a spectacolului.

Alături de Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, distribuția îi reunește pe actorii Costina Ciuciulică/Teodora Mareș, Alexandru Georgescu, Dorin Andone/ Tomi Cristin, Medeea Marinescu /Aylin Cadar, Alexandru Bindea.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*