Sănătate

Ce nereguli au găsit inspectorii DSP Timiș în urma controalelor la firme

Ce nereguli au găsit inspectorii DSP Timiș în urma controalelor la firme

S-a lăsat cu amenzi mari la unele firme din județ! Serviciul de Control în Sănătate Publică al DSP Timiș a finalizat 50 de controale  în perioada 28 ianuarie – 01 februarie 2019.

Astfel, la 17 controale în unități alimentare nu au fost consemnate neconformități, cu excepția unui magazin de carne care nu a putut prezenta cursurile de igienă pentru personal. Au fost prelevate 20 de probe alimentare și transmise la laborator pentru analize.

Inspectorii DSP Timiș au efectuat 4 controale în zona de servicii hoteliere. Aici s-a aplicat o sancțiune contravențională pentru neconformități referitor la depozitarea produselor alimentare.

În plus, au fost 18 controale în unități preșcolare și școlare. S-au constatat neconformități referitor la amenajarea incorectă a spațiului de depozitare a produselor alimentare din Programul Lapte-Corn, lipsa spațiului de depozitare a materialelor de curățenie, materiale de igienă personală insuficiente.

Pentru remedierea acestor neconformități s-au acordat termene și se vor efectua recontroale. În toate unitățile școlare verificate s-a constatat că se efectuează zilnic triajele epidemiologice.

Nici saloanele de înfrumusețare nu au scăpat de verificări. Astfel, la 11 dintre acestea s-au constatat neconformități: echipamente de protecție incomplete, produse cosmetice fără certificate de conformitate, material moale păstrat necorespunzător. Pentru remedierea acestor neconformități s-au acordat termene și se vor efectua recontroale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*