Social

Atenție, şoferi! Nu blocați accesul în curți, garaje ori parcări!

Atenție, şoferi! Nu blocați accesul în curți, garaje ori parcări!

Polițiștii locali primesc multe reclamaţii de la locatari care semnalează cazurile în care sunt oprite sau staționate autovehicule în locuri în care acest lucru este interzis, aceasta pe lângă constatările proprii, în teren, în timpul patrulărilor efectuate.

Astfel, s-a constatat în ultima perioadă, o creștere a sesizărilor privind oprirea sau staționarea în dreptul accesului în curți, în parcări sau în garajele unor imobile sau chiar accesul în incinta unor instituții sau societăți comerciale, conducătorii auto care parchează astfel punând în imposibilitate proprietarii sa-și folosească propriile autovehicule.

În ultimele zile astfel de situații au fost întâlnite pe bd. Revoluției, str. Gh. Leahu, Martir Sebastian Iordan, Actorilor, Luminița Boțoc. De la începutul acestui an au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale pe această linie.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare și să nu oprească sau să staționeze astfel deoarece riscă sancțiuni drastice și chiar ridicarea autovehiculelor împreună cu reprezentanții Societății Drumuri Municipale SA. Reamintim că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*