Sănătate

CJAS Timiș a alocat cu 46 milioane lei mai mult spitalelor din Timiș în 2018, față de anul trecut

CJAS Timiș a alocat cu 46 milioane lei mai mult spitalelor din Timiș în 2018, față de anul trecut

Casă Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a alocat anul acesta cu 46 de milioane de lei mai mult, unităților sanitare cu paturi din județ.

Astfel, dacă în anul  2017, bugetul alocat celor 19 spitale aflate în relație contractuală cu CJAS Timiș a fost de aproximativ 386 milioane de lei,  în 2018, pentru aceleași unități sanitare, bugetul este de 483 milioane  lei.“Spitalele  cu cele mai mari bugete, sunt unitățile sanitare  cu adresabilitate foarte mare. Mă refer aici la Spitalul Județean Timișoara al cărui buget a crescut de la 113 milioane în 2017, la 134 milioane de lei în acest an, Spitalul  Municipal Timișoara al cărui buget a crescut cu  cinci  milioane de lei, de la aproximativ 84 de milioane de lei în 2017, la 90 de milioane în 2018. Tot pentru a veni în sprijinul asiguraților noștri, fonduri mari am alocat și spitalelor din județ: Spitalului din Lugoj i-a fost alocat în 2018 un  buget de 15 milioane de lei , celui din Gătaia peste 15 milioane de lei și aproximativ aceeași suma și spitalului din Jebel”, a declarat directorul general CJAS Timiș, Victor Dumitrașcu.

Având în vedere bugetul suficient de mare al acestor unități sanitare, considerăm că nu există niciun motiv pentru care  unui  asigurat să-i fie refuzat accesul la servicii medicale. Facem un apel în acest sens, că în cazul în care orice persoană întîmpină dificultăți în obținerea  serviciilor medicale de care au nevoie în cadrul spitalelor, să sesizeze Casă de Asigurări de Sănătate Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*