Cultură

Președinte nou la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

Președinte nou la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

Omul de afaceri Horațiu Rada este de ieri noul președinte al Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Acesta îl înlocuiește pe Emil Cristescu.

Noul președinte al Asociației TM2021 are afaceri de succes în domeniul instalațiilor electrice și în industria apelor minerale. „Este o onoare, o bucurie și o mare responsabilitate. Le mulțumesc celor care mi-au oferit încrederea lor și îi asigur că voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a mă achita onorabil de atribuții. Consider că astăzi am deschis un nou capitol, în care trebuie să ne concentrăm pe consolidare, pe construcție, pe detalii. Este important ca din ce în ce mai mulți oameni să vină alături în proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și este nevoie ca acesta proiect să fie cunoscut și conștientizat de tot mai multă lume, să depășească granițele Timișoarei și ale României. S-a lucrat mult până acum, dar chiar și așa, mai e nevoie de multă muncă și de energie suplimentară, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Este nevoie de dinamism, este nevoie de efervescență, trebuie impus un ritm susținut. Mizez pe coalizarea tuturor forțelor disponibile în acest proiect, mă bazez pe mediul de afaceri, am așteptări mari de la autorități și am încredere în potențialul extraordinar al cetățenilor. Înainte de orice și înainte de oricine, Timișoara trebuie să iasă cu fruntea sus, Timișoara trebuie să fie pe buzele tuturor și Timișoara trebuie să cucerească lumea, a transmis Horațiu Rada.

O altă schimbare în boardul Asociației TM2021 vine după câteva luni de la retragerea președintelui onorific Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena. Locul său a fost preluat de către primarul Nicolae Robu.

Conform dosarului de candidatură, această funcție poate fi ocupată fie de primar, fie de reprezentantul mediului de afaceri. Eu nu am dorit să ocup această funcție, considerând că pot ajuta mai mult Asociația fără deținerea ei. L-am susținut pe dl. Horațiu Rada cu convingerea că va fi un bun președinte, cunoscându-l și având interacțiuni cu dânsul ca manager de afaceri. La propunerea d-lui Rada, board-ul m-a votat, în unanimitate, Președinte de Onoare, poziție pe care am acceptat-o și care mă onorează.În altă ordine de idei, am reiterat în fața colegilor angajamentul meu ferm că Primăria Timișoara își va respecta angajamentele asumate de principal finanțator -3 milioane de euro pe 2019!-, dar acest angajament nu poate fi, încă, oficializat, până după adoptarea Legii Bugetului de Stat pe 2019. Succes Timișoara Capitală Culturală Europeană”, a precizat Nicolae Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*