Utile

Prăjituri de casă pentru Crăciun: Biscuiţi cu portocală

Prăjituri de casă pentru Crăciun: Biscuiţi cu portocală

Pentru că sărbătoarea Crăciunului se apropie cu paşi repezi iar deserturile sunt nelipsite de pe masa românilor, vă propunem o reţetă de prăjitură de casă delicioasă.

Ingrediente:

diverse decorațiuni

10-11 linguri făină

1 linguriță praf de copt

coajă rasă de portocală

3 linguri suc stors de la o portocală

1 linguriță esență de migdale

1 linguriță zahăr pudră cu păstăi de vanilie

1 lingură miere

3 linguri zahăr

125 gr margarină la pachet

Mod de preparare:

Într-un bol punem margarina cu zahărul și le amestecăm cu mâna până obținem o pastă. Încorporăm sucul și coaja de portocală, apoi mierea, zahărul cu păstăi de vanilie și esența de migdale.

Făina o cernem, o amestecăm cu praful de copt și o încorporăm treptat peste crema de margarină. Amestecăm cu mâna până vom obține un aluat molicel și puțin lipicios, deci nu va fi un aluat tare.

Îl lăsăm 15 minute la odihnit, dar nu la frigider ci la temperatura camerei.

Pregătim niște forme din silicon, rupem bucățele de aluat și cu degetele le presam în forme. Nu facem biscuiți prea subțiri ca să nu fie prea crocanți după ce îi coacem. Dacă nu aveți forme puteți pune grămăjoare într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Formele de silicon le așezăm pe o tavă de aragaz și le introducem în cuptorul încins. Lăsăm biscuiții până devin ușor aurii, cam 12-15 minute. Când sunt gata îi scoatem din cuptor, îi lăsăm să se răcorească apoi îi scoatem din forme. Îi decorăm cum dorim și îi servim.

Sursă: gustos.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*